SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Parin atenció als diaris d’avui. Segur que algun ja diu que la furgoneta assassina de Barcelona era conduïda per un caporal dels Mossos d’Esquadra disfressat amb barba i gel·laba. Dirà també, segur, que quan el dia 17 es veien imatges dels Mossos encalçant el presumpte terrorista entre les parades del Mercat de la Boqueria, en realitat protegien la fugida del company. Dirà, unes línies més avall, que els Mossos van ordir una conxorxa per acusar de l’atemptat una innocent agrupació religiosa que es reunia al voltant d’un imam. Les bombones de butà, que els van esclatar per accident, eren en realitat per escalfar-se, que la gent meridional troba molt fred el clima d’aquí...

Si volen, segueixo, però segur que no cal. Oi que els sona el to i la mida de les mentides habituals de la caverna? Primer van dir que els Mossos tenien informació, després que no li van fer cas, també que no en van voler fer cas, a continuació que són culpables per inoperància, després per complicitat, i per acabar cal fer-los responsables de l’atemptat. Així és com juga l’Estat Español amb qui gosa oposar-se-li. Quan pot, amb els armes, quan no amb la maledicència, la intoxicació i la mentida de mida gruixuda. A algú se li va acudir posar a la picota la Guàrdia Civil i la Policia Nacional després dels atemptats de març de 2004? Era concebible una cosa així? No, és clar. Ara tampoc no van, només, contra els Mossos. Van contra el Referèndum. Aquest és l’objectiu. I a continuació, el sotmetiment de Catalunya, l’anihilament definitiu de l’autonomia i, per dir-ho en frase cèlebre, “la españolización de los niños catalanes”. Per acabar en una España unida en el seu destí universal.

Sense recurs a les pistoles, només els queden els diaris, els mateixos dels quals Unamuno va dir, fa cent deu anys: “Merecemos perder Cataluña. Esa cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana, su cerebro cojonudo (tienen testículos en vez de sesos en la mollera).” En efecte, en Rajoy no s’atrevirà a dir que els Mossos són responsables de l’atemptat. Ho fa dir a altres, i qui millor que El Periódico, un diari de la “autonomía rebelde”. Així és com llença la pedra i amaga la mà: hom no mata, fa matar.

tracking