SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Fa dos anys que els meus fills van iniciar els seus estudis de secundària en un dels instituts de Lleida i això m’ha inclinat a interessar-me per la seva educació i pel sistema educatiu amb què estem funcionant en aquest país, i curiosament he pogut observar, amb estupor, que l’evolució i el progrés ha afectat tots els sectors: medicina, comunicacions, tecnologia... Menys l’educació a les nostres escoles, que ha variat molt poc des de la meva època d’institut. Des del meu punt de vista, l’educació secundària pateix de molts mals, però n’hi ha un de soca-rel, del qual no sento a parlar ningú, i per això m’agradaria explicitar-ho en aquestes línies, que és el procés de selecció dels professors, que es basa a aprovar un examen (oposició) i uns estudis de llicenciatura, però no s’avalua que tinguin la vocació i les aptituds adequades per a la docència. I aquest problema de base, per molt que s’incrementi el pressupost en educació, es redueixin les ràtios d’alumne-professor o s’inverteixi en totes les tecnologies imaginables (pissarres digitals, ordinadors...), no se solucionarà. La clau no és el pressupost, les ràtios o la inversió. La clau està en els professors, i més concretament en la selecció d’aquests: seleccionem professors amb les aptituds i la motivació suficients per ensenyar als nostres fills i millorarem el nostre sistema educatiu i, per tant, el futur nostre i el de futures generacions

.

Per coherència amb el Congrés Fundacional del juliol passat, un grup de persones representatives del món municipal, de l’entorn social, també del corrent Reagrupament i de la JNC, hem decidit presentar la nostra candidatura a les eleccions del Comitè de Regió de les comarques de Lleida del Partit Demòcrata Català (PDC), plenament convençuts que és l’hora de propiciar un canvi de model a la direcció del partit a Lleida.

En un exercici de radicalitat democràtica, ens posem al vostre servei com a palanca de canvi per fer del PDC Lleida un partit desacomplexadament obert, indissimulablement orgullós de la seva aportació a la política catalana, reivindicador d’un territori que demana pas i presència i conseqüent amb la seva ascendència sobiranista. Amb les millors lliçons d’un bagatge irrenunciable i la força transformadora del nou començar, volem vertebrar el partit de baix a dalt i omplir el buit de les il·lusions perdudes per les il·lusions reals. Volem preparar el substrat que sempre ha donat consistència al partit: els resultats electorals a les municipals. Per a la viabilitat del partit és imprescindible que al 2019 mantinguem i ampliem l’hegemonia territorial, posant una atenció especial a la ciutat de Lleida.

Us proposem, doncs, una nova manera de fer: amb veu pròpia, des de la base, fent del partit un mitjà i no un fi en si mateix, aprofitant els referents i els lideratges dels alcaldes i les alcaldesses per a la defensa de la centralitat electoral amenaçada, cohesionant Lleida, ciutat i el territori, fent-los més forts i amb una visió de conjunt necessària per assolir els grans reptes que ens interpel·laran en el futur proper, com a partit i com a país. Amb el vostre suport treballarem i tornarem a treballar per fer un partit de referència, participatiu, proactiu, proper i engrescador, perquè tots els associats se’l sentin seu i participin en la defensa dels interessos de les comarques de Lleida en tots els àmbits de decisió del PDC i del país. Perquè de la política n’és dit que “o la fas o te la fan”. Un partit on tothom que ho vulgui tingui cabuda. Que aculli les sensibilitats dels antics militants i les il·lusions dels nous associats en una estructura forta, per créixer sense renunciar als referents i a la identitat pròpia, aprofitant la força transformadora de les idees, els valors de la proximitat i la cultura de les oportunitats. Amb veu pròpia. Perquè, per a aquest nou projecte transversal, volem aprofitar l’experiència de totes les persones, provinguin de la gestió municipal, de la militància de base, de l’associacionisme o de qualsevol altre àmbit de la societat. Amb veu pròpia. Perquè volem que sigueu protagonistes i no espectadors en el trànsit polític del nostre país, tant en l’àmbit local com en el nacional.

Amb veu pròpia. Perquè aquest no és un moment qualsevol. És el moment. I en el projecte que representem, volem que s’hi senti la vostra veu. Si creieu que cal un canvi, nosaltres som la vostra opció a les eleccions que tindran lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre.

tracking