SEGRE
Horror a l’hipermercat

Horror a l’hipermercat

Creat:

Actualitzat:

Pel·lícula per anar a veure amb els nens i que s’ho passin genial veient salsitxes, pastes, pastissets i mil i un productes alimentaris humanitzats i convivint en un hipermercat? No! Greu error, perquè si fos així es fondrien a les butaques i se’ls esborraria el somriure de la cara de bon començament, ja que La fiesta de las salchichas és una de les pel·lícules més irreverents, descarades i desvergonyides dels últims temps en el camp de l’animació, ideada per una gamberra colla encapçalada per l’actor i guionista Seth Rogen i que té com a membres destacats James Franco i Jonah Hill, que posen a més veu als personatges que apareixen en tan excedida producció, i en la qual col·laboren noms de pes com Edward Norton o Salma Hayek a l’original.

El film s’inicia com una història carregada de candidesa, amb els aliments prenent vida i cantant quan ningú no els veu, esperant l’obertura de l’hipermercat il·lusionats davant de la possibilitat d’anar a un més enllà idíl·lic quan entrin al carro de la compra, i aliens a un destí cruel, una cosa que funciona com una crítica a una falsa teologia. Quan s’assabenten que el seu futur immediat serà el de ser devorats, una salsitxa i els seus amics iniciaran una despietada revolució.

Tot plegat podria entrar d’una manera innocent en la història si no fos perquè afloren acudits morbosos i incorrectes, desitjos sexuals gens continguts i explícits, humans jonquis, marihuana a tort i a dret, orgies i disquisicions molt passades de voltes sobre moral, raça o credo. Però escenes com la de la matança a la cuina o el batibull final la fan divertida, intencionadament grollera sí, però divertida.

tracking