SEGRE

COL·LABORACIÓ

Pressupostos 2017: més socials i més participatius

portaveu del grup municipal de C’s Lleida

Pressupostos 2017: més socials i més participatius

Pressupostos 2017: més socials i més participatius

Creat:

Actualitzat:

El passat dia 30, Ciutadans va aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Lleida per al 2017. L’equip de govern hi va incorporar totes les esmenes del nostre grup municipal, convertint així aquest pressupost en una proposta més social, més participativa i més eficaç. Més social perquè augmentem la partida destinada al benestar de les persones amb més dificultats en mig milió d’euros.

Desgraciadament la crisi continua sent una realitat en aquesta ciutat. D’aquesta manera, l’atenció i suport a nens en situació de vulnerabilitat i les seues famílies, a les persones sense llar, a la gent gran amb discapacitat i/o dependència o la lluita contra la pobresa i l’elaboració d’un Pla de millora per a centres i serveis d’atenció directa seran objecte d’especial atenció el 2017.

Més participativa perquè per primera vegada es crea una partida d’1 M€ perquè els veïns proposin i escullin els seus projectes d’inversió a Lleida.

Així, donem compliment a una altra de les propostes del nostre programa electoral, la implicació de la ciutadania en la presa de decisions dels pressupostos, de forma directa, sense l’apropiació dels partits polítics. Un procés que, sens dubte, serà apassionant i que pot ser un revulsiu per a la nostra societat. Més eficaç perquè per tenir un govern més proper i transparent és necessari que el cos de la nostra administració sigui al més eficient possible, però ha arribat un punt en el qual les àrees bàsiques de l’Ajuntament, que permeten que la resta del consistori funcioni amb normalitat, estan col·lapsades. Per això hem reforçat aquestes àrees de secretaria, intervenció, tresoreria, serveis jurídics, urbanisme i contractació, mitjançant procediments de mobilitat interna i la incorporació de nou personal.

Això millorarà les condicions laborals d’uns treballadors sobreexigits, que desenvolupen un treball titànic i indispensable, encara que no sigui visible per als ciutadans. Però a més, hem apostat clarament pel foment de l’ocupació, destinant una partida de 150.000 euros per a ajuts als emprenedors a fons perdut, perquè iniciïn o consolidin els seus negocis.

I una altra per a la creació d’unes jornades empresarials que serveixin per a la posada en comú de projectes i experiències en el món de l’empresa, creant així un fòrum de debat i d’idees encaminat a servir d’inspiració per al nostre comerç i empresa local.

I des del punt de vista urbanístic, prioritzem la reactivació econòmica del Centre Històric, prenent com a punt de partida el nou Parador Nacional, i duent a terme una sèrie de projectes que facin que aquest barri deixi de ser una zona de pas per tornar a ser un lloc dinàmic i atractiu per a tota la ciutat.

Propostes com el posicionament de marca, beneficis fiscals a emprenedors, exposicions itinerants o programes de patrocini privat comencen a ser una realitat a partir del 2017 en aquest barri. I també la dinamització de la rambla Ferran, prenent com a punt de partida el trasllat del Museu Morera a l’edifici de l’Audiència i la ubicació de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana, però impulsant alhora una intervenció conjunta i alhora complexa que implica diversos barris i sectors com l’Eix Comercial i les estacions d’autobús i ferrocarril.

Aquestes són només algunes de les mesures d’aquest pressupost del 2017 que hem aprovat. Un pressupost sensat, realitzable i sobri. Un pressupost elaborat pensant en la butxaca dels ciutadans, que no contempla pujades d’impostos, però que tampoc no promet luxes que no poden portar-se a terme. Un pressupost que serà fiscalitzat i controlat al mil·límetre pel grup municipal de Ciutadans, seguint la tasca, que ens vam marcar el maig del 2015: exercir l’oposició de forma responsable i constructiva.

tracking