SEGRE

COL·LABORACIÓ

Balanç de l’any municipal

Presidenta Grup Municipal PP Ajuntament de Lleida

Balanç de l’any municipal

Balanç de l’any municipal

Creat:

Actualitzat:

L’any 2016 ha estat intens a l’Ajuntament de Lleida. Després del període d’adaptació necessari per part de tots els grups, l’activitat municipal, amb propostes en les comissions, i debats interminables en els plens, ha estat, es pot dir, gairebé frenètica.

Des del Grup Municipal del Partit Popular ens vam proposar a l’inici de la legislatura fer oposició, que és on els ciutadans ens havien col·locat, però optem perquè aquesta oposició fos constructiva.

És a dir, critiquem allò que des del nostre punt de vista no ens sembla adequat o pensem que és perjudicial, però intentem presentar propostes en positiu i arribar a acords que siguin beneficiosos per al conjunt dels lleidatans. Estem satisfets, perquè després de molts anys de lluita per abaixar l’IBI de Lleida, que té el dubtós honor de ser la capital de província més cara de tot Espanya, gràcies a un acord amb l’equip de govern es rebaixarà en un 3 per cent, que suposarà un estalvi mitjà per rebut i per família de 23 euros que bons són de poder estalviar-se.

A més i a causa de la situació econòmica que afecta moltes famílies, la rebaixa de l’IBI ve acompanyada d’una ajuda del 50% de la quota anual a aquelles famílies que menys recursos tenen.

Aquest acord es va plasmar en els pressupostos on van ser acceptades totes les nostres esmenes de les quals m’agradaria destacar el programa Integra.

Sempre hem dit que la millor política social és la creació de llocs de treball. Per això aquest programa té per objectiu que aquelles persones especialment vulnerables trobin una feina adequada a les seues capacitats i mitjançant una tasca conjunta entre els serveis socials de l’Ajuntament i l’IMO (Institut Municipal d’Ocupació).

També en la línia de crear ocupació ens sentim satisfets de l’acceptació del Viver d’Emprenedors amb ajuts a aquells emprenedors que creïn la seua primera empresa, i aquest any especialment orientat al Centre Històric, un barri que és més necessari que mai revitalitzar per poder aconseguir que la Seu Vella sigui Patrimoni Mundial, i serà molt difícil assolir l’objectiu si l’entrada al nostre monument emblema de la ciutat no està en unes condicions dignes. Esperem que la recuperació del Parador Nacional del Roser contribueixi a dignificar aquest barri de la nostra ciutat.

L’època de les obres faraòniques ja ha passat a la història. No són temps per a grans construccions, la situació de crisi econòmica, que afortunadament ja estem superant, ha fet que les prioritats siguin altres. Ara ens hem de centrar en les persones i en les necessitats que tenen.

Les polítiques socials han passat a ocupar un primer pla i, en aquest sentit, hem de continuar treballant a continuar aplicant mesures contra la pobresa energètica, la lluita per evitar el risc d’exclusió social i per la construcció definitiva d’un centre per a les persones sense llar perquè ningú a la nostra ciutat hagi de dormir al carrer.

Però també continuarem lluitant contra la inseguretat, l’incivisme i l’ocupació il·legal amb l’objectiu de vetllar pel manteniment d’un clima de convivència social i respecte mutu.

Nosaltres no creem problemes allà on no n’hi ha com fan alguns que pretenen canviar el nom a determinats carrers tan sols per revengisme polític. El Grup Municipal del PP creiem que aquelles persones insignes que van treballar i van servir la ciutat, són dignes de tenir un carrer amb el seu nom. El seu crim, haver-se dedicat a la política i al servei públic durant l’època franquista. I és que van viure en aquella època, no en una altra.

Des del Grup Municipal del Partit Popular continuarem exercint una oposició responsable i constructiva perquè creiem fermament que aquesta és la millor manera de fer política i ser útils als nostres conveïns.

tracking