SEGRE
Treballant

Treballant

Creat:

Actualitzat:

Aquells de vostès que hagin anat seguint la nostra tasca a l’Ajuntament de Lleida deuen saber que el nostre grup no es caracteritza per donar grans titulars, frases fetes i discursos grandiloqüents. Venim del sector privat, sense experiència prèvia com a càrrecs públics i preferim el treball de formigueta, la serietat i la responsabilitat en l’exercici de les nostres funcions.

Per això serà difícil que els agafi a vostès un arravatament d’eufòria al llegir aquest article, però confiem que serveixi com una espècie de contracte entre vostès i nosaltres sobre la feina que el grup municipal de Ciutadans realitzarà durant el 2017. Perquè hi ha molt per fer. Vetllarem per la correcta execució d’un pressupost que s’ha aprovat amb totes les nostres esmenes.

Això suposa una gran responsabilitat per la nostra part, perquè implica, en primer lloc, que es destini mig milió més del que inicialment estava pressupostat per l’equip de govern a la despesa social a la ciutat. La nostra tasca comportarà la fiscalització de tots i cada un d’aquests euros destinats a partides socials perquè siguin realment efectius i perquè els programes s’executin correctament.

A més, aquest serà l’any dels pressupostos participatius. Per fi els veïns poden decidir sobre part del pressupost d’inversions de la ciutat, i som molt conscients que portar aquesta idea a la pràctica no serà fàcil, tant per la novetat del projecte com per les crítiques que ens plouran de part d’aquells que fa anys que s’omplen la boca amb aquest tema i que no han estat capaços de dur-lo a terme.

Així mateix, per fi abordarem l’inici de les obres del nou Museu Morera, un dels nostres actius culturals més importants a Lleida, oblidat durant massa temps i que per fi s’emprendrà. Aquest museu, a més, ha d’actuar com a punta de llança del que ha de ser la revitalització de la rambla Ferran, una aposta ferma per part del grup municipal de Ciutadans.

Però sobretot aquest any ha de ser l’any de l’ocupació, de l’autònom, del comerciant i de l’empresari. Necessitem consolidar i elevar el nostre teixit productiu, i per a això hem creat una línia d’ajuts a fons perdut per al teixit empresarial de la ciutat, ja sigui per a iniciatives de nova creació o bé per a realitats empresarials actives, liderades per ciutadans menors de 65 anys empadronats a Lleida.

D’altra banda, impulsarem la creació d’unes jornades empresarials que serveixin per a la posada en comú de projectes i experiències del món de l’empresa, creant així un fòrum de debat i d’idees encaminat a servir d’inspiració per al nostre comerç i empresa local.

I no oblidem temes complexos i poc vistosos mediàticament, però crucials per al bon funcionament del nostre ajuntament, com el reforç de les àrees de Secretaria General, Intervenció i Jurídica. O la creació del Reglament Orgànic Municipal, i és Ciutadans l’únic grup que n’ha presentat un projecte i que ara està en fase d’esmenes.

Tot això juntament amb altres línies (valoració de la nostra Guàrdia Urbana, revitalització del Centre Històric, millora dels camins de l’Horta, suport a l’esport minoritari i inclusiu, etc.) s’ha de fer des del paper de l’oposició responsable i constructiva. És a dir, sent extremament rigorosos amb l’execució del pressupost que hem contribuït decisivament a elaborar, però aportant aquelles idees que creguem que són beneficioses per al conjunt dels veïns.

Ho exposem així, de forma concreta, perquè vostès l’any que ve jutgin si hem complert o no amb aquest contracte. I si volen tenir informació de primera mà, els convidem als Cafès Ciutadans que estem duent a terme per tota la ciutat, i on contestarem a tot allò que ens vulguin formular. Toca continuar amb el que estem fent, continuar treballant. Una vegada més, gràcies per la seva confiança.

Treballant

Treballant

tracking