SEGRE

COL·LABORACIÓ

Feina ben feta i consciència tranquil·la

Creat:

Actualitzat:

Davant del trencament del pacte de govern que es va subscriure el passat 29 de juny de 2015, ara fa dos anys, i que ha vingut donant estabilitat a la ciutat, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament i l’Agrupació Local del Partit dels Socialistes de Catalunya volem fer les següents consideracions:

El pacte que va ser signat per Convergència i Unió conjuntament amb el Partit dels Socialistes de Catalunya posava de manifest la voluntat de treballar en benefici de la ciutat per davant d’interessos partidistes, tot i reconèixer que cadascuna de les formacions polítiques té una visió diferent del que ha de ser el futur de Catalunya.
Aquest pacte, que ha funcionat de forma positiva en aquests dos anys, ha estat trencat de forma unilateral i inesperada per part de Convergència i Unió, encapçalats per l’actual alcaldessa, Rosa M. Perelló.

Els arguments donats respecte a l’acció de govern són difusos, poc raonats i insinuen extrems que algú que conegui la gestió municipal i el funcionament de la Junta de Govern local no es pot creure de cap manera.

S’ha intentat justificar també en relació a la diferent visió del “procés” que tenim els respectius grups polítics. Doncs bé, fins ara, el respecte al pacte signat ha permès que aquesta qüestió no afectés el govern municipal. Estem convençuts que el temps farà veure als ciutadans i ciutadanes que han estat víctimes d’una enganyifa de magnitud monumental. El proper 1 d’octubre no passarà gran cosa. N’estem segurs. Sobretot si les accions de què presumeixen alguns els poden comportar perdre càrrec i ingressos. No cal patir.

Més aviat pensem que el rerefons de l’incompliment del pacte es basa no tant en el fet que els socialistes no féssim les coses bé sinó que probablement les hem fet massa bé pel gust d’algú. Almenys això és el que ens diuen entitats i persones que viuen el dia a dia de la gestió d’associacions i clubs que no viuen emmirallats per la il·lusió d’un procés que no va enlloc o sota la por de fosques pressions.

Hem fet la nostra tasca més que bé, i aquesta actitud tacticista i curta de mires només es pot explicar per pressions alienes i per la voluntat de supervivència política d’aquells que estan entrampats amb la desaparició de Convergència i Unió i la desfeta previsible dels nous partits que han creat per intentar subsistir en un vaixell que fa aigües per totes bandes.

Els socialistes estem acostumats a respectar els pactes signats arreu. De fet, mai abans a Tàrrega ningú no havia trencat cap pacte de govern. La nostra feina en aquests dos anys ens fa estar satisfets i amb la consciència tranquil·la. No tothom pot dir el mateix.

Ara toca passar a l’oposició. Estem segurs que el temps aportarà les raons suficients perquè els ciutadans i les ciutadanes s’adonin de les veritables raons d’aquesta jugada política. El pas del temps posa cadascú al lloc que li pertoca.

Mentrestant, seguirem aportant la nostra opinió, propostes i esforç amb l’objectiu d’una ciutat millor, per a totes i tots els targarins i targarines.

Al vostre servei.

tracking