SEGRE
Van comprar sobre plànol

Van comprar sobre plànolSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si vostè va comprar sobre plànol, va entregar quantitats i la seua casa no es va construir mai, té dret a ser rescabalat per uns tals perjudicis. La llei donava tota classe de garanties, però, paradoxalment, els perjudicats es van paralitzar, presos del pànic, com si ho poguessin perdre tot. Els tribunals estan obrint, gairebé en silenci, una porta a l’esperança i a la reparació per fer efectives les responsabilitats econòmiques davant dels bancs sempre fugissers. Com s’està aconseguint això? Una sentència del Tribunal Suprem obre la porta per a la presentació de demandes que permetin recuperar els diners pagats, i són les entitats financeres les que obligatòriament han de costejar tots els pagaments.

Els estrangers, principals afectats

Es calcula que poden ser més de 600.000 els afectats, un 30 per cent britànics i alemanys, per immobles que s’haurien d’haver edificat en zones turístiques. L’import probable que poden pagar els bancs ascendeix a l’astronòmica xifra de 17.000 milions d’euros.

Una llei de l’any 1968 establia i regulava la percepció de quantitats anticipades sobre la construcció d’habitatges. Segons l’esmentada llei, les promotores havien d’obrir un compte especial bancari amb un aval que garantia la devolució de les quantitats entregades. La llei referenciada ha regit fins al passat 1 de gener de 2016, quan va ser derogada, per la qual cosa avui ja no és d’aplicació. El Tribunal Suprem, en sentència de 21 de desembre de 2015, establia que “en les compravendes d’habitatges regits per la Llei 57/68, les entitats de crèdit que admetin ingressos dels compradors en un compte del promotor sense exigir l’obertura d’un compte especial seran responsables d’aquestes quantitats”.

Responsabilitat bancària

El termini per interposar demandes contra els bancs per la compra sobre plànol finalitza el 6 d’octubre de 2020, ja que, com bé diu la sentència del Tribunal Suprem, “el banc estava obligat a protegir els diners del comprador i, si no ho va fer, llavors, és responsable”. És a dir, amb fermesa, els tribunals es posicionen de forma clara a favor de la part més dèbil del cas, que confiadament va entregar els seus diners creient les disposicions de la llei.

Consell legal

Si vostè es troba en algun dels supòsits aquí descrits i vol recuperar els seus diners, no dubti a interposar la pertinent demanda.

tracking