SEGRE

COL·LABORACIÓ

El cos de les dones, un negoci en la publicitat

Secretària general de CCOO de Terres de Lleida

El cos de les dones, un negoci en la publicitat

El cos de les dones, un negoci en la publicitatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

“Estic grassa!”

“Amb aquesta pinta no et contractaran!”

“No ets el que estem buscant per a aquest lloc de treball!”

“Necessitem algú amb més presència!”

Segur que en algun moment de la nostra vida hem sentit, ens han dit o ens hem dit a nosaltres mateixes alguna d’aquestes frases. La societat, cruel, fa que ens haguem de moure sota uns cànons de bellesa que sovint estan fora de qualsevol patró de veracitat. Uns pocs condicionen el que se suposa que ha de ser el decàleg de bellesa. Els anuncis de bellesa mouen al voltant de 500 milions d’euros. En aquests anuncis, apareixen dones esculturals, sense ni un sol gram de greix, perfectament maquillades i pentinades, vestides a l’última i en un entorn idíl·lic i meravellós.

Segons CCOO aquests anuncis el que fan és adoctrinar la població, sobretot la jove, sobre els grans beneficis que aporta tenir una bona imatge i un cos perfecte. A les dones, des de ben petites, ens inculquen que hem de destinar un temps important de la nostra vida, i uns diners i energies a aconseguir un ideal de bellesa femení que uns pocs han considerat que ha de ser.

Les dones, si no aconseguim aquest ideal, moltes vegades som excloses de molts llocs de treball, de cercles socials i, sovint, això provoca baixa autoestima i fa que ens sentim culpables quan fracassem. També hem de tenir present que no aconseguir aquests ideal provoca trastorns importants de la nostra salut, tant físics com mentals.

Les dietes d’aprimament i la ingesta de substàncies poden provocar canvis hormonals, patologies renals i hepàtiques, estries, envelliment prematur de la pell i l’organisme, dificultats en l’embaràs, dèficit de vitamines… Un excés d’exercici físic pot provocar, a la llarga, addició a l’activitat física, patologies musculoesquelètiques i lesions.

A més, hi ha les operacions d’estètica, en el nostre país se’n realitzen més de 65.000, que no estan exemptes de perillositat i poden deixar seqüeles i, fins i tot, provocar la mort. Per a CCOO ser dona és un fet fantàstic, una condició inigualable. Ser dona és ser plural, és ser poderosa, és ser tot allò que vulguis aconseguir. No deixis que ningú no et marqui què i com has de fer les coses.

Ser dona significa lluitar per totes aquelles dones d’arreu del món on ser dona és motiu de maledicció, d’exclusió social, de marginació. Si fas activitat física, fes-la perquè saps que és bo per a la teva salut i t’ajuda a mantenir la teva condició física. Si fas dieta, fes-la perquè menjar sa i equilibrat ens ajudar a tenir una bona salut. Si t’arregles fes-ho perquè et fa sentir millor. Ser dona és ser lliure.

CCOO de Catalunya ha iniciat la campanya El cos de les dones, un negoci en la publicitat per lluitar contra la utilització de la imatge de les dones en els anuncis. Per al sindicat cal que canviïn els missatges, perquè les connexions neuronals canviïn i siguem més lliures i naturals. No deixis que la publicitat dirigeixi el teu futur!

tracking