SEGRE

COL·LABORACIÓ

Els teus pressupostos

PORTAVeu DE CIUtADANS

Els teus pressupostos

Els teus pressupostosSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Avui la Paeria celebra un ple extraordinari per debatre els pressupostos que tindrem durant el 2018. No és un document fàcil: cal debatre unes xifres que superen els 150 milions d’euros, per la qual cosa la quantitat de conceptes a revisar és ingent.

Tanmateix, lluny d’acovardir-nos per la responsabilitat, creiem que estem establint les bases per tenir una administració més propera, eficient i útil.

I és que des de Ciutadans hem aconseguit que les nostres propostes per al 2017 s’incorporin automàticament per a aquest any que ve. Això significa que els ciutadans podrem tornar a decidir directament com invertir un milió d’euros en els projectes que vulguem gràcies als pressupostos participatius que va impulsar la nostra formació. Vol dir també que determinats programes d’ajuda social per atendre aquells que més ho necessiten es veuen augmentats en més de mig milió d’euros respecte al proposat pel PSC. Implica també que s’impulsarà l’ocupació, ja que aquest any es destinaran 150.000

euros en ajuts a fons perdut per ajudar directament aquelles persones que vulguin obrir un negoci o estiguin començant. Queda inclosa també la nostra proposta d’ajuts a l’esport minoritari i femení.

I per descomptat s’incorpora el nostre projecte per conservar i millorar els camins de l’Horta, així com la rehabilitació gradual tant del Centre Històric com de la rambla Ferran, dutes a terme directament o mitjançant l’Empresa Municipal d’Urbanisme.

Però és que, a més, per al 2018 hem aconseguit una sèrie èxits que volem ressaltar. El primer és que hem traspassat per fi el límit de la taxa de reposició per a la Guàrdia Urbana, i finalment podem incorporar més efectius, a més de millorar les seues condicions laborals (fet que s’ajunta amb el nostre projecte al Congrés dels Diputats a Madrid, per aconseguir l’equiparació salarial entre tots els cossos de policia). En la mateixa línia incorporarem un pas de vianants il·luminat per millorar la seguretat dels veïns, especialment els dies de menor visibilitat.

En segon lloc, apostarem per la innovació, defensant la viabilitat del Parc Científic i Tecnològic, que ens genera més de 1.600 llocs de treball molt qualificats a tots els sectors tecnològics i d’R+D, i que actua com a punta de llança perquè la nostra ciutat i la nostra província no quedin encasellades en una economia dedicada només al camp i als serveis.

Igualment apostarem per la modernització dels serveis que presta l’Ajuntament, augmentant els punts de recàrrega de vehicles elèctrics i instal·lant el primer punt de wifi gratuït de la ciutat, per oferir ajuda útil tant als veïns com als qui vénen a visitar la nostra ciutat.

I en tercer lloc augmentarem la transparència de l’Ajuntament. Com? Aclarint el sistema d’atorgament de subvencions. A partir d’aquest 2018 tota subvenció concedida per la Paeria es durà a terme mitjançant un sistema públic, obert i competitiu, per garantir la total netedat d’aquest sistema i evitar qualsevol tipus de sospita de favoritisme o favoritisme en aquest camp.

En la mateixa línia, hem aconseguit forçar l’equip de govern perquè liciti per fi el servei de la zona blava, que fins ara estava en una situació irregular.

Com ja saps, a Ciutadans tenim molt clar que ens devem a tu com a ciutadà. Per això continuem treballant perquè tinguis un ajuntament més proper, més obert, eficient i útil.

Avui toca fer-ho millorant els pressupostos com t’hem explicat i aconseguir que els pressupostos de la Paeria siguin, més que mai, els teus pressupostos.

tracking