SEGRE

COL·LABORACIÓ

L'any del Parc de les Basses

Portaveu del PP a l’Ajuntament de Lleida

L’any del Parc de les Basses

L’any del Parc de les BassesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Ple de I’Ajuntament de Lleida ha aprovat els pressupostos per l’any 2018. Els nous pressupostos han comptat, també aquest any i per segona vegada, amb el recolzament del Partit Popular.

I perquè ho hem tornat a fer? Doncs, bàsicament, per dos motius principals: el primer, perquè es necessari que la ciutat segueixi funcionant i no es paralitzi la seva activitat tant econòmica, como comercial, urbanística i social, i segon, perquè hem aconseguit acords importants amb l’equip de govern que han estat, i així s’ha demostrat, beneficiosos pel conjunt dels ciutadans de Lleida.

Acords com la rebaixa lineal d’un 3% de l’Impost de Béns Immobles (lBI), les ajudes per al pagament del rebut de I’IBI per les famílies i persones amb dificultats econòmiques i que, aquest any, malgrat el poc temps del qual s’ha disposat, ha beneficiat 280 famílies de Lleida, el programa Integra per a la creació de llocs de treball i que ha permès inserir 211 persones en situació d’atur, i la dinamització comercial del Centre Històric amb la posada en funcionament de la Casa de Fusta per joves emprenedors.

I també perquè han estat incorporades, un any més, les nostres esmenes que tenen com a objectius el foment del microurbanisme, l’atenció social, el foment de l’ocupació, l’impuls de l’emprenedoria i el desenvolupament industrial.

En relació al microurbanisme, s’estableix un programa dirigit a realitzar aquelles actuacions més reclamades als barris de la nostra ciutat. Concretament, l’any que ve es centren als barris del Secà de Sant Pere, amb el trasllat de la pista esportiva de la plaça d’Andalusia al carrer Llibertat, al barri de Balàfia, amb la remodelació de la plaça Països Catalans, a Pardinyes, on es millorarà l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda al Centre Cívic, i al barri de la Bordeta, on es finalitzaran les voreres de l’avinguda Amposta. A més, el 2018 serà l’any de la recuperació definitiva del Parc de les Basses, amb una inversió de 150.000 euros i la licitació del càmping i del servei de restauració, amb la qual cosa es dóna compliment a una legítima reivindicació dels veïns de Lleida. I també hem pensat a millorar els serveis de Protecció Civil, dotant-los d’una ambulància, i en les obres de restauració de la teulada de l’Oratori dels Dolors, un dels temples més emblemàtics no tant sols del Centre Històric, sinó de la ciutat de Lleida.

Finalment, i amb l’objectiu d’estimular uns sectors tan importants com el comercial i l’industrial, es desenvoluparà un programa de dinamització comercial al barri de la Mariola i un altre de promoció industrial, dirigit a incentivar la implantació efectiva de noves indústries a la ciutat de Lleida i a fomentar la millora del Polígon Industrial El Segre.

Dit això, també hem de recordar que no tot són flors i violes a l’Ajuntament de Lleida i que l’elevat deute segueix ofegant els comptes municipals: Gairebé 200 milions d’euros si al deute de la Paeria hi afegim el que arrosseguen el Parc científic de Gardeny i l’Empresa Municipal d’Urbanisme, la qual cosa fa que el deute viu de l’Ajuntament de Lleida s’enfili fins al 108 per cent.

L’amortització del deute de la Paeria supera els nou milions d’euros, que units als més de dos milions d’euros que es paguen en concepte d’interessos fa que, entre interessos i amortització, l’Ajuntament de Lleida es vegi obligat a pagar un milió d’euros cada mes als bancs.

Malgrat això, valorem positivament l’esforç de l’equip de govern a l’acceptar i incorporar les nostres esmenes i aportacions que, amb tota seguretat, ajuden a enriquir el pressupost per a l’any 2018 i ens encoratgen a seguir treballant per Lleida i per al benestar de tots els lleidatans.

Finalment, des del Grup Municipal del Partit Popular desitgem que hàgiu passat unes bones festes de Nadal i que tingueu un fructífer Any Nou!

tracking