SEGRE

COL·LABORACIÓ

Reflexions per a un nou any

Presidenta Grup Municipal PP Paeria

Reflexions per a un nou any

Reflexions per a un nou anySEGRE

Creat:

Actualitzat:

Comencem l’any 2018 amb la gran incògnita de saber com es resoldrà finalment la formació del govern de la Generalitat. I a nivell d’Ajuntament amb projectes que s’han de posar en marxa, alguns dels quals es materialitzaran gràcies al fet que el Grup Municipal del Partit Popular els ha presentat i s’han aprovat. Ara queda la part més important, que és dur-los a terme i que siguin una realitat. I em refereixo al Parc de les Basses i al pla per al barri de la Mariola.

Respecte a la situació catalana, només faré una breu reflexió: encara a l’espera de saber qui formarà govern, perquè Puigdemont, que pretén fer-ho, està escapat a Brussel·les i Junqueras segueix tancat a la presó, i a més tenint en compte que, si descomptem els pròfugs de la justícia i els que estan a la presó, no hi ha una majoria independentista, serà molt complicada la formació d’un govern.

Però el que és més important és que, sigui quin sigui aquest govern, haurà de complir la llei vigent i haurà de governar, al marge de la seva ideologia política, per a tots els catalans. Espero que hagi quedat enrere aprovar lleis il·legals o saltar-se les normes del mateix Parlament.

Afortunadament a l’Ajuntament de Lleida no hi ha una majoria independentista i això permet una cosa tan òbvia com és el respecte a la legalitat vigent. I encara que un ajuntament no legisla, sí que permet fer obres i projectes que milloren la ciutat i, per tant, la qualitat de vida dels ciutadans, que ha de ser la finalitat última de qualsevol persona que es dediqui al servei públic.

Entre aquests projectes, com he destacat al principi, hi ha la recuperació del Parc de les Basses, del qual ja s’ha presentat el projecte urbanístic i que tindrà un termini d’execució d’entre un i tres anys. Des del Grup Municipal del Partit Popular estem satisfets perquè aquest és un projecte que restableix l’esperit inicial de consens ciutadà de recuperació i interpretació de les Basses d’Alpicat a la ciutat. I perquè això sigui possible hem acordat amb l’equip de govern una partida pluriennal en els pressupostos que asseguri la rehabilitació.

La Mariola és un dels barris de Lleida que necessiten més atenció, sobretot pel que fa al tema de l’habitatge. Malgrat la rehabilitació urbanística que s’hi ha realitzat en els últims anys, determinades zones, com són els blocs Ramiro Ledesma i també, encara que no tant, els blocs Gaspar de Portolà, han patit una progressiva degradació.

Per això la moció aprovada el mes d’octubre passat a proposta del Grup Municipal del Partit Popular pretén no només dignificar aquest barri sinó també facilitar l’accés a l’habitatge social. I tot això dins del POUM, Pla d’Ordenació Urbana Municipal, que s’acaba de presentar i que des d’aquest Grup analitzarem i al qual presentarem esmenes per millorar la Lleida dels propers quinze anys.

tracking