SEGRE
Prioritats

PrioritatsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Cada any, per aquestes dates, s’esdevenen episodis de grip. És normal. I preocupant, sobretot en pacients de risc. Per això es promouen campanyes de vacunació, per protegir persones amb problemes de salut previs, delicats, o com a protecció per al personal de risc per la seua professió. De vegades el virus no és de la soca esperada o pateix mutacions, i les vacunes són ineficaces. I llavors ens podem trobar amb una epidèmia gripal, com la que ens ha desbordat a Lleida aquests dies. Una vegada més, els nostres professionals sanitaris han donat exemple a l’hora d’afrontar un volum excessiu de pacients amb els mateixos recursos que en períodes sense epidèmies.

Recursos terriblement minvats per retallades contínues dutes a terme pels successius governs de la Generalitat, que s’han dedicat a parar atenció a altres temes, i que únicament han aportat com a solució obrir més llits de forma improvisada per evitar la penosa imatge dels malalts als passadissos dels hospitals. A Ciutadans creiem que hi ha prioritats. I mentre alguns estan ocupats i preocupats a fer rodes de premsa a través del plasma, i d’altres a criticar sense fer autocrítica, nosaltres veiem necessari donar resposta i provar de solucionar els problemes dels veïns. Així, presentarem un pla nacional per donar una resposta efectiva a aquests períodes d’epidèmia gripal, basat en la millora els horaris, la cobertura i la cartera de serveis, compatibilitzant-lo amb jornades flexibles, de forma voluntària i amb un sistema de compensació per als nostres professionals de salut. És imprescindible dotar de més recursos l’Atenció Primària, i establir punts d’atenció continuada de 24 hores.

Fer el més resolutiva possible l’atenció urgent a l’Atenció Primària aconseguiria millorar les derivacions correctament indicades en les urgències hospitalàries. A Lleida, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Prat de la Riba seria el més indicat, ja que no ofereix aquests serveis. Proposem la creació de protocols d’estratègia clínica de selecció ràpida per a la derivació hospitalària, i la inclusió en el portal de la transparència dels indicadors mensuals de les derivacions a urgències hospitalàries, desagregat per regió sanitària i centre de salut, així com els indicadors de vacunació antigripal. Cal revertir les retallades realitzades en el nostre sistema de salut públic i dotar dels recursos, compensacions i reconeixement necessaris el nostre personal sanitari. I per a això, és imprescindible invertir temps, esforços, recursos econòmics i humans, en el que realment importa, com és el cas del benestar dels ciutadans. És qüestió de prioritats.

tracking