SEGRE

COL·LABORACIÓ

Aprenem compartint: Lleida verda!

Escola Joc de la Bola, Escola La Mitjana, Escola Parc de l’Aigua, Institut Joan Oró, Institut Manuel de Montsuar, Institut Maria Rúbies

Creat:

Actualitzat:

El dia 5 de juny es commemora el Dia Internacional del Medi Ambient. Les escoles i instituts que formem Edespai, aprendre compartint ens hem volgut aplegar per celebrar conjuntament aquesta diada en un espai públic de la nostra ciutat, el parc dels Camps Elisis.

Edespai es crea per la inquietud dels claustres de professorat de sis escoles i instituts públics de Lleida per generar un espai de coordinació conjunta de manera que les nostres parets del centre s’eixamplin i puguem conèixer i compartir. Pensem que aquesta és la millor manera d’aprendre. Som conscients dels reptes de transformació que els canvis socials demanen al món educatiu i del gran potencial educador de les metodologies globalitzades. Els centres i professorat hem decidit crear aquest espai identitari de confluència, debat, d’intercanvi i d’actuacions conjuntes, que ens ajudi a millorar la nostra tasca educadora. Estem molt avesades i avesats a mirar models educatius d’altres països o d’altres territoris, però sovint no coneixem què estan fent els centres educatius del nostre costat. Pensem que aquesta mirada llunyana i internacional és convenient, però també és necessari descobrir la riquesa d’allò que està passant al nostre costat.

La nostra intenció és obrir-nos les portes, les experiències i el pensament pedagògic per a generar espais de visites i treball col·laboratiu entre el professorat i, també entre el nostre alumnat. Aquesta és la intencionalitat d’aquesta primera trobada. El nostre alumnat que més s’acosta per l’edat, el que està a punt d’acabar l’escola i el que enguany ha començat l’Institut, anirà als Camps Elisis per compartir una jornada mediambiental. Allà es fondrà en equips de treball col·laboratiu d’alumnat i mestres de les diferents escoles i instituts que hi participem. Serem unes quatre-centes persones. En primer lloc, farem una proclama en favor del medi ambient aportant, de manera senzilla però ferma, els compromisos que tenim amb la millora del nostre entorn i del nostre planeta a partir de compartir les actuacions que ja estem fent des dels nostres centres educatius. Tot seguit, farem tallers organitzats i dinamitzats per alumnat de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. I, finalment volem fer visible la nostra proclama conjunta per la millora del medi ambient de la nostra ciutat. Per això, farem un mosaic a la llera del riu on proclamarem el nostre desig ecològic per a la nostra ciutat, volem una Lleida Verda!

Aquesta senzilla actuació creiem que té un bon encaix en el gran objectiu que ens vam marcar en l’inici de la nostra coordinació: afavorir la coneixença entre els centres públics de Lleida per crear una identitat col·lectiva compartida. Volem créixer junts per millorar els processos educatius i esdevenir un agent de transformació social. Mirarem de tenir-lo present en les nostres accions del dia a dia i de cara al futur.

tracking