SEGRE
Un equip d’alt rendiment

Un equip d’alt rendimentSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Des d’INGENIO® pensem que quan un equip funciona al màxim de la seua capacitat, està sent més creatiu i resol problemes millor que si qualsevol dels membres funcionés tot sol. Hi ha una sinergia que fa que un equip sigui més que la suma dels seus components individuals. Independentment de la funció, existeixen certes característiques comunes a tots els equips eficaços. Conèixer aquestes característiques és fonamental si els membres de l’equip són capaços d’ajudar el seu grup a desenvolupar-se fins a constituir un equip d’alt rendiment.

Un equip d’alt rendiment s’integra per aquelles persones que persegueixen un objectiu en comú i que compten amb determinades habilitats; pensa en un equip de futbol americà, on cadascun dels jugadors té un rol específic que implica una sèrie de coneixements adquirits (disciplina, entrenament, jugades, posicions, condició física, etc.) que hauran de ser utilitzats per derrotar l’equip contrari. Perquè un equip funcioni ha d’haver-hi confiança, la qual cosa els permetrà cohesionar-se de manera natural, i per descomptat propagar bona actitud cap a la finalitat desitjada.

Com és que funcionen els equips d’alt rendiment? Tots els equips han de comptar amb un líder que dirigeixi la resta, els motivi i els doni suport perquè en conjunt s’aconsegueixi la meta final.

La motivació té un efecte particular que involucra sentiments que incentiven i incrementen el desig d’assoliment i superació personal, que equivalen a una energia positiva que es propagarà a la resta dels integrants i que, com a conseqüència, crea sinergia. Són set les característiques amb les quals ha de comptar un equip per funcionar a ple rendiment. Us explico les tres primeres:L’objectiu. Els membres dels equips d’alt rendiment comparteixen un objectiu comú. Tenen clar què és el que han de fer, per què és important per a ells i per a la companyia i per quan ho han de presentar. A més a més, poden descriure el que l’equip té intenció d’aconseguir, han desenvolupat metes acordades per tots que es relacionen clarament amb l’objectiu de l’oficina. Cada membre comprèn el seu paper per tal de realitzar l’objectiu.L’empoderament. Els membres tenen plena confiança en la capacitat del grup per superar els obstacles i materialitzar l’objectiu que ha d’assolir. Un sentiment de respecte mutu els permet compartir responsabilitats, ajudar-se els uns als altres i prendre iniciatives amb les quals afrontar els reptes. Els membres compten amb l’oportunitat de desenvolupar-se i aprendre noves habilitats. Hi ha una sensació de poder personal a més de poder de grup.La relació i comunicació. L’equip està centrat en una comunicació oberta, i els seus membres se senten lliures per poder expressar la seua opinió, pensaments i sentiments sense cap mena de temor. Escoltar es considera tan important com parlar. Es valoren les diferències d’opinió i de perspectiva i es comprenen els mètodes per tractar conflictes. A través d’una retroalimentació honesta, que demostri interès, els membres són conscients de les seues forces i debilitats com a integrants del grup. Hi ha un ambient de confiança i acceptació, amb sentiments de comunitat. En definitiva, la cohesió del grup és alta.

Al meu pròxim article us explicaré les quatre següents. No espereu que els altres us ho expliquin. Participeu, manteniu-vos al dia, formats i informats. Participeu en els nostres esdeveniments i veureu que aquestes dinàmiques, juntament amb el nostre equip d’anàlisi, transformareu la vostra organització cap a l’excel·lència empresarial.

tracking