SEGRE

COL·LABORACIÓ

Balanç del mandat municipal

Presidenta del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Lleida

Balanç del mandat municipal

Balanç del mandat municipalSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de juny hem celebrat el darrer Ple de l’Estat de la Ciutat d’aquest mandat. I aprofitant aquest moment, des del Grup Municipal del Partit Popular hem volgut fer balanç sobre el qual han donat de si aquests darrers anys de govern municipal.

La fragmentació de la corporació, en set grups amb un govern en minoria, han marcat la forma de fer política a la Paeria, obligant l’equip de govern a buscar socis per poder aprovar els diferents pressupostos, ordenances municipals i altres expedients.

En aquests anys, el nostre Grup Municipal ha pactat els pressupostos de 2017 i 2018. Aquest pacte ha comportat la rebaixa de l’Impost de Béns Immobles, després d’anys reivindicant aquesta reducció del tot raonable, ja que Lleida era la capital de província més cara de tota Espanya. Hem aconseguit una rebaixa lineal del 3% de l’IBI. Una rebaixa que continuarem reclamant tenint en compte la baixada d’experimentada dels valors cadastrals en els darrers anys.

El nostre objectiu ha estat sempre el d’aportar i per aquests motius també hem pactat el Programa d’Ajudes per al pagament de l’IBI. Per primera vegada, s’ha establert a la ciutat de Lleida un veritable programa d’ajudes al pagament de l’IBI. Un programa que dóna un pas més en la tributació municipal i que permet actualment donar ajuts del 50% de l’impost a aquelles persones més necessitades.

Però amb els acords de Pressupostos no solament hem aconseguit millores impositives, també hem dut a terme un Programa d’emprenedoria a través d’un Viver d’Emprenedors, el primer, al Centre Històric on el seu resultat ja el podem veure amb la rehabilitació de la casa de Fusta del carrer Cavallers com a espai per a joves creatius. I el Programa Integra, un programa individualitzat d’inserció laboral dissenyat perquè el candidat trobi l’oferta que millor encaixi en les seves capacitats gràcies a un treball entre Serveis Socials i un equip d’experts que treballen de forma coordinada i col·laborativa per identificar els seus participants.

Però aquest mandat també serà recordat per la proposta d’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Un POUM que recull la Lleida del futur, una Lleida sostenible, orientada cap al model de ciutat que tots volem. Les nostres aportacions al POUM creiem que han millorat de forma significativa el text inicial i que ara es troba en fase d’al·legacions perquè els interessats puguin dir la seva en un text que ha de conformar l’urbanisme dels pròxims anys.

Però si entenem positives totes les incorporacions i propostes en aquest mandat, no podem oblidar els compromisos pendents.

El primer de tots i el més important, pendents dels resultats del compte general 2017, és l’elevat deute de la Paeria que supera el 110 per cent del deute viu, cosa que significa que tinguem una economia no sanejada i que ens haguéssim de sotmetre a un Pla de Sanejament en el passat mes de maig de 2017 per demanar un nou crèdit de 10 milions d’euros i així poder amortitzar els deutes d’una EMU que es troba actualment en un difícil estat financer.

Com pendent de redacció es troba el ROM, (Reglament d’Organització Municipal), el Reglament de Participació Ciutadana o la finalització del Pla Estratègic de Comerç, proposat pel nostre Grup i que ha de servir per potenciar el model d’equilibri entre el petit comerç i les mitjanes superfícies.

Les Basses és una altra assignatura pendent per a la ciutat. Fruit del pacte amb l’Equip de Govern el 15 de setembre de 2017 es presentava el projecte urbanístic del qual esperem que ben aviat el somni de recuperar les Basses comenci a fer-se una realitat.

Somnis com la declaració de Patrimoni Mundial del Conjunt Monumental del Turó de la Seu Vella quan aquesta tardor serà decisiva per posicionar la seva candidatura a la UNESCO. Al Ple de l’Estat de la Ciutat hem presentat tres propostes prioritàries per a Lleida. La primera ha estat la proposta per a la creació d’un programa de rehabilitació de pisos buits destinats a lloguer social.

Tanmateix, hem presentat una proposta per al Mercat del Pla, instant l’Ajuntament a rehabilitar l’equipament com a espai de restauració, degustació i mercat de proximitat i finalment hem reclamat al nou Govern de la Generalitat el compliment dels compromisos pendents amb la ciutat de Lleida. Entre aquests l’increment de la dotació de Mossos, la construcció de l’IES Cappont o la construcció de l’Escola de Pinyana.

L’aritmètica de la Corporació ha fet que hàgim estat decisius, no solament per poder aconseguir rebaixes fiscals o projectes que beneficien tots els lleidatans sinó també en la defensa de la legalitat i en l’Estat de Dret i en aquest camí marcat, continuarem treballant per consolidar el benestar dels ciutadans de Lleida i en el progrés de la ciutat.

tracking