SEGRE

LIDERATGE

Un equip d’alt rendiment (2)

(*) Borja Arrizabalaga Uriarte. expert en Lean management, excel·lència operacional i sistemes de gestió integrals, consultor i professor d’ingenio, leadership school.

Un equip d’alt rendiment (2)

Un equip d’alt rendiment (2)SEGRE

Creat:

Actualitzat:

T

al com us explicava al meu article de la setmana passada, des d’Ingenio® pensem que quan un equip funciona al màxim de la seua capacitat, està sent més creatiu i resol problemes millor que si qualsevol dels seus membres funcionés tot sol. Existeix una sinergia que fa que un equip sigui més que la suma dels seus components individuals.

Així que cal que tots els equips tinguin un líder que dirigeixi la resta, els motivi i doni suport per aconseguir la meta final. De les set característiques que ha de tenir un equip per funcionar a ple rendiment, us vaig explicar les tres primeres; aquí us explico les quatre següents:Flexibilitat. Els membres del grup són flexibles i realitzen diferents tasques i funcions segons es necessiten. La responsabilitat del desenvolupament del grup i de lideratge es comparteix. Les forces de cada membre són identificades i utilitzades i els esforços individuals són coordinats quan és necessari. L’equip té un funcionament fluid i obert tant a les opinions com als sentiments. Es treballa dur i es gaudeix. Els membres reconeixen la dura competència, així com la necessitat d’adaptar-se al canvi permanent.Resultats. Els equips d’alt rendiment generen resultats significatius. Existeix una dedicació a obtenir alts estàndards i resultats de qualitat. Realitzen el seu treball, compleixen els terminis i assoleixen objectius. L’equip ha desenvolupat mètodes eficaços per a la presa de decisions i la resolució de conflictes que generen resultats òptims. Els membres han desenvolupat fortes habilitats en el procés de funcionament en grup així com de compliment de tasques.Reconeixement i estima.El líder de l’equip, així com els altres membres, reconeix de forma freqüent els èxits individuals i col·lectius celebrant els esdeveniments i fets. Els resultats de l’equip són apreciats per la resta dels equips de la companyia. Els membres se senten altament apreciats dins de l’equip i experimenten una sensació de satisfacció personal amb la seua tasca a l’equip i la contribució als resultats de la companyia.Moral. Els membres es mostren entusiasmats amb el treball de l’equip, i cada membre se sent orgullós de poder-hi pertànyer. Els membres se senten optimistes respecte al futur. Existeix una sensació d’entusiasme respecte als assoliments individuals i col·lectius, així com la forma en la qual els membres de l’equip funcionen junts. L’esperit d’equip és alt i tothom se sent orgullós de pertànyer a la companyia. El bon funcionament de l’equip de treball dependrà de les seues relacions interpersonals amb els altres, el suport incondicional per tirar endavant, així com de la importància de la comunicació efectiva i del compromís existent entre ells. Us deixo una llista amb elements característics d’equips d’alt rendiment:

1. Saber escoltar.2. Mantenir informat l’equip.3. Preparar l’equip per rebre comentaris4. Generar bones relacions interpersonals5. Assignar tasques i responsabilitats de manera uniforme6. Compartir emocions i sentiments7. Respecte8. Confiança9. Compromís10. Ordre11. Estructura12. Objectius assequibles13. Reconeixement

Participa en els nostres esdeveniments i veuràs que aquestes dinàmiques, juntament amb el nostre equip d’anàlisi, transformaran la teua organització cap a l’excel·lència empresarial.

tracking