SEGRE

COL·LABORACIÓ

“Ilerdam Videas”

portaveu de Cs Lleida

“Ilerdam Videas”

“Ilerdam Videas”SEGRE

Creat:

Actualitzat:

TRES ANYS ja, fa que Ciudadanos va entrar amb quatre regidors en aquest Ajuntament. I en aquell moment, ja teníem molt clar què volíem aconseguir: “Ilerdam Videas.” Vam dir que volíem capgirar el significat de la frase romana i convertir-la en un “Lleida, quin bon lloc per viure”.

El passat debat sobre l’estat de la nostra ciutat ens va possibilitar precisament parlar de passat, parlar de present i, per descomptat, parlar de futur. Però abans de començar a explicar les nostres accions i propostes, volem agrair la tasca de tots els treballadors de l’Ajuntament. Des del nostre grup no ens cansem de reconèixer la tasca que feu diàriament, per la qual cosa volem manifestar-vos el nostre més sincer agraïment a la vostra feina, poques vegades valorada i moltes vegades qüestionada, amb uns mitjans millorables i que resulta essencial per a la ciutat.

Per la nostra part, considerem que els nostres càrrecs són un contracte amb vosaltres, els veïns de Lleida.

A canvi de la vostra confiança tenim molt clar que hem de treballar en favor de fer d’aquesta ciutat un lloc millor. No a còpia de grans proclames o discursos, sinó amb mesures concretes que representin un progrés real per al municipi i, encara que després de tres anys, sumem més de tres-centes mesures proposades, ens agradaria apuntar-ne algunes de les més rellevants.

En l’àmbit de la transparència i la regeneració democràtica volem destacar molt especialment la contractació dels nostres assessors; persones independents, escollides pel seu currículum i no per tenir carnet de partit, que no el tenen. La nostra concepció de transparència i regeneració democràtica comença pel nostre propi grup.

La fiscalització dels pressupostos és un altre dels nostres cavalls de batalla.

Aquest any estem treballant en l’eliminació de les subvencions nominatives i la introducció de criteris tècnics i en els concursos per a la concessió d’ajuts. És imprescindible la redacció d’un nou pla de subvencions a fi d’eliminar qualsevol dubte sobre el seu atorgament.

El 2015 parlàvem de fer una Paeria més participativa, en què el veí fos part fonamental dels projectes de ciutat. Exemple d’això són els pressupostos participatius: una idea molt sol·licitada, però materialitzada gràcies a Ciudadanos. Aquest any s’estan duent a terme per segona vegada, i així, un milió d’euros de l’apartat d’inversions es destina a aquells projectes que hagin estat proposats i votats pels ciutadans.

En l’apartat social hem aconseguit consolidar l’augment de mig milió d’euros a les partides d’una sèrie d’eixos d’intervenció en despesa social, hem presentat propostes de lluita contra les màfies que ocupen pisos i hem impulsat la figura del tècnic de l’Horta, entre moltes altres qüestions. Però si hi ha una cosa que ens preocupa especialment és la creació d’ocupació. Per això hem creat i reforçat la línia d’ajuts a fons perdut per al teixit empresarial de la ciutat, amb projectes que estiguin establerts a Lleida. L’objecte d’aquests ajuts és fomentar la creació d’iniciatives empresarials d’impacte en el teixit econòmic o finançar actuacions d’ampliació i millora d’empreses actives.

Aquests ajuts han demostrat ser un èxit total l’any 2017, i per això hem augmentat la partida pressupostària, de manera que ara aniran de 1.500 a 3.000 euros per sol·licitant. Voldríem continuar explicant-vos tot el que fem, però ens quedem sense espai. Podreu seguir-ho a les nostres xarxes, però tingueu per segur que continuem treballant amb una idea fixa: fer que l’Ilerdam Videas sigui cada vegada més cert.

tracking