SEGRE

PERSONES I ORGANITZACIONS

De la pantalla de les vacances a la del treball

Creat:

Actualitzat:

Sense abandonar la societat de la informació, batejada així per Yoneji Masuda, ni la del coneixement de Peter Drucker, avancem cap a la de l’atenció (encara per apadrinar). En plena digitalització i del big data, ara el rellevant serà competir per captar l’atenció dels clients. Només ho aconseguiran els qui aconsegueixin passar aquest filtre que ens han instal·lat a tots i que afortunadament ens permet deixar fora del nostre sistema cognitiu aquella informació irrellevant per als nostres interessos.

A punt de passar la pantalla de l’estiu, contacto amb altra gent amb estils de fer diferents, temps de lleure, de lectura, de pensament i de reflexió, és l’hora d’entrar en la pantalla laboral i un excel·lent moment per agafar el comandament a distància i buscar en la programació reflexions i vivències originals, útils i aplicables als nostres projectes.

La paradoxa del nou mercat laboral

En els propers anys veurem augmentar el treball i disminuir l’ocupació. Obrint-se un espai professional més gran, gairebé il·limitat per a la creativitat dels emprenedors en el qual les empreses subcontractaran cada vegada més serveis, i són els viatges vacacionals una oportunitat per sortir-nos a la immensa finestra social i veure què ocorre més enllà del nostre dia a dia, observar noves maneres de fer i de viure que, en molts casos, són un avançament de les que ens tocarà viure i ens proporcionen idees de com donar respostes a la noves necessitats. En definitiva, d’aprendre noves fórmules i desaprendre’n altres de velles que no ens han donat resultat o que són un problema més que una solució per a la nova societat de l’atenció.

Desaprendre per aprendre. L’ós i la tetera

Explica l’anècdota que un grup de caçadors van abandonar una foguera amb una tetera d’aigua bullint. I que un ós se’n va apoderar estrenyent-la contra ell i posant en pràctica la idea que la seua raça té de la defensa.

Retorn a la pantalla del treball

De tornada a la pantalla del treball, empresaris, emprenedors i intraemprendedores, haurem de continuar apostant per mètodes que han estat i continuaran sent útils, i deixar anar i desaprendre’n d’altres que, per més que els posem en pràctica, no produiran els resultats esperats.

tracking