SEGRE

COL·LABORACIÓ

Començament de curs, final d'etapa?

Presidenta del Grup Municipal del PP a la Paeria

Començament de curs, final d’etapa?

Començament de curs, final d’etapa?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Acostumo a escriure un article al començament del curs polític fent balanç del que hi ha hagut i una previsió del que hi ha per venir.

Aquest començament de curs serà l’últim d’aquest mandat municipal, que va començar el juny del 2015 amb un resultat mai no vist a l’Ajuntament de Lleida: 7 Grups Municipals i molt difícil de conformar una majoria de govern. Finalment, la llista més votada, el PSC, va ser la que va poder formar-lo en minoria, la qual cosa els ha obligat durant aquests anys a fer pactes amb diferents grups per tirar endavant pressupostos, ordenances i projectes de ciutat.

El grup municipal del Partit Popular es va proposar, des d’un principi, de fer una oposició constructiva i, gràcies a això, es va aprovar una rebaixa de l’IBI del 3% i un pla d’ajuts al pagament d’aquest impost del 50% per a les persones que més ho necessiten. Disposem d’un projecte per a les Basses d’Alpicat i també hem col·laborat perquè el Museu Morera sigui una realitat amb l’aportació del govern de l’Estat governat pel PP.

Aquestes són les més rellevants, però hi ha quantitat d’obres que han tirat endavant gràcies al nostre vot i, en altres ocasions, la nostra posició decisiva l’hem utilitzat per paralitzar projectes que pensàvem que no eren tan bons per a la ciutat, com la ubicació d’un equipament al Parc de les Arts que va trobar la frontal oposició dels veïns de la zona o la demolició del Departament de Santa Cecília al cementiri de Lleida, un tema molt sensible per a moltes famílies, a més de la seua importància com un conjunt patrimonial i arquitectònic de gran valor per a la ciutat.

Aquest és el començament de l’últim curs i comença amb canvis substancials. El nomenament com a ambaixador d’Àngel Ros ha fet que tinguem nou alcalde, el final d’una etapa, l’etapa de Ros, però també el final d’una etapa socialista a l’Ajuntament de Lleida?

En els propers mesos tots els partits aprovaran les seues llistes electorals, i aquest final de mandat vindrà condicionat per les pròximes eleccions municipals.

Al marge de la política municipal, hem viscut un annus horribilis amb el desafiament separatista, que pretenia esquivar l’acció de la justícia. Pensaven que ells eren intocables i podien saltar-se les lleis sense que hi hagués cap mena de conseqüència.

El resultat és que uns estan a la presó i d’altres s’han escapat per eludir les conseqüències dels seus actes.

I més recentment la moció de censura (tots contra el PP) que ha fet president de Govern Pedro Sánchez.

I aquí la quadratura del cercle. El canvi de Govern ha permès una sortida a l’alcalde Àngel Ros, i per tant, ha provocat un canvi a l’Ajuntament de Lleida.

Per aquesta raó, comença el curs amb canvis importants en l’últim d’aquest mandat 2015-2019. I final d’una etapa amb un altre alcalde al capdavant de la ciutat.

La pregunta és: serà també el final de l’era socialista a l’Ajuntament de Lleida?

tracking