SEGRE

COL·LABORACIÓ

Més obrir el Parlament i menys teatre

portaveu de Cs Lleida

Més obrir el Parlament i menys teatre

Més obrir el Parlament i menys teatreSEGRE

Creat:

Actualitzat:

hi ha situacions que generen molta vergonya. Amb motiu de la Diada d’aquest any 2018

, una vegada més el Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha apropiat els actes que haurien de ser institucionals i representar tots els catalans, hagin votat o no partits separatistes.

El tuit que va publicar el compte oficial del Govern deia textualment: “El cartell de l’11 de Setembre vol reflectir la falta de llibertat d’expressió que es viu en aquests moments a Catalunya a través de la imatge de les Quatre barres cobertes amb cinta adhesiva, element que simbolitza les boques tapades de la censura.”

Quina censura? No deu ser la que s’aplica en aquests comptes oficials, oi, senyors del Govern? Perquè vostès creuen que poden dir el que els vingui de gust des de comptes institucionals sense que ningú els posi un però.

I quina falta de llibertat d’expressió? Perquè el MHP Torra no ha tingut cap problema al llogar el Teatre Nacional de Catalunya i exposar sense pèls a la llengua el seu presumpte full de ruta. I dic presumpte perquè ja van uns quants fulls de ruta del procés que són sistemàticament incomplerts per aquells que ja reconeixen obertament que anaven, i van, de farol. Així que... Qui coarta què i a qui?

Doncs ho diré molt clar: s’està impedint que l’oposició faci la seva imprescindible tasca de gestió del que fa el Govern al Parlament. Un Parlament que es mantindrà tancat durant tres mesos. Silenciant l’oposició en un clar abús a les normes democràtiques de control als equips de govern. Un escàndol absolut. Una barbàrie. I un exercici de molt desvergonyiment per part del Govern de la Generalitat quan a sobre es dedica a faltar clamorosament a la veritat i llançar una campanya institucional de la Diada parlant de censura i falta de llibertat d’expressió.

El simbolisme de la conferència del Molt Honorable President Quim Torra queda patent: molt fer teatre i molt poc fer govern. Menys cinisme, senyors. Sotmetin-se a la més que necessària tasca de fiscalització de l’oposició i deixin d’utilitzar els comptes oficials i els actes institucionals per vendre la seva propaganda separatista. Recordin que han de governar per a tots els catalans. Obrin el Parlament i deixin de fer teatre.

tracking