SEGRE
Parlament tancat

Parlament tancatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La pregunta que més m’han fet durant els últims dies és: segueix el Parlament tancat? I sí, des de fa mesos no es realitza un Ple, és a dir, no hi ha opció de realitzar una sessió de control en la qual poder preguntar al President per la seva gestió, ni tampoc ens permeten efectuar les preguntes als consellers, ni interpel·lacions ni res que s’hi assembli. Està tancat. Ara bé, sí que és cert que s’hi pot entrar, i que funciona el registre, i que ja hi ha en espera més de 2.000 iniciatives parlamentàries paralitzades entre propostes de resolució, propostes de llei, etc. De fet, més de la meitat d’aquestes són de Ciutadans, i com que al govern no li interessa mostrar la seva debilitat al debatre-les, opten per retardar-ho tot. I és que no és normal el que està passant al Parlament.

El president Torrent manté emmordassada l’oposició, ja que no vol que més de la meitat dels catalans no separatistes puguin expressar-se. És la seva manera d’intentar callar mig Catalunya. Però no ho aconseguirà perquè Ciutadans seguirà al peu del canó. Que l’executiu no estigui controlat per l’oposició en seu parlamentària és d’una gravetat absoluta. Tanquen les institucions perquè no els agrada que ens expressem. Tanmateix, alguns perseverem presentant iniciatives que responen a necessitats reals dels catalans. Després d’un estiu horrible per als treballadors sanitaris, Catalunya veu com, a l’últim trimestre, la llista d’espera de cirurgia ha augmentat en 3.000 pacients, en 5.000 els que esperen una prova diagnòstica i en 7.000 els que esperen una visita mèdica especialitzada. Un senyor m’explicava que dilluns havia anat a demanar hora per al metge de família i li havien donat cita per d’aquí a un mes. I és que són moltes les necessitats urgents en temes socials, així com la petició de garantir la neutralitat de l’espai públic, la baixada impostos o els llibres de text gratis.

I, a tot plegat, Pedro Sánchez dóna l’esquena als espanyols deixant que es continuïn vulnerant les sentències judicials. Encara que continuïn saltant-se el reglament, incomplint les sentències del Tribunal Superior i desatenent els lletrats del Parlament, Pedro Sánchez mira cap a un altre costat en lloc de convocar eleccions sense més dilació.

tracking