SEGRE

COL·LABORACIÓ

Els fruits del nostre compromís amb l'Horta

Portaveu del grup municipal ERC-Avancem a la Paeria

Els fruits del nostre compromís amb l’Horta

Els fruits del nostre compromís amb l’HortaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’Horta de Lleida comença a veure la llum. Aquest mandat municipal, que ja arriba al seu final, haurà donat un impuls a l’Horta com mai havia succeït. La configuració d’un govern municipal en minoria i la presència de diversos grups realment implicats amb l’Horta ha generat una sinergia generadora de bons fruits.

Estic realment orgullós d’haver-hi participat –com a representant del grup municipal d’ERC-Avancem– ja que, si no hagués estat així, ara no disposaríem de la partida més important mai acordada per restaurar i condicionar camins de forma sostenible, és a dir, sense l’ús d’herbicides potencialment carcinògens per a les persones, poca broma.

Una de les primeres propostes que vam fer i que ja és una realitat és una aplicació digital (app) per localitzar totes les torres, masos i finques i l’itinerari per arribar-hi. Aquesta aplicació amb informació reservada per als cossos d’emergències els permet ser sabedors, amb el consentiment previ dels titulars de les finques, d’informació sensible com magatzems de combustible, gent gran que té mobilitat reduïda o altres especificitats que milloraran la seva capacitat de resposta i protecció per als hortolans.

Hem aconseguit aprovar l’ordenança del pla d’usos de l’horta, un instrument que posa negre sobre blanc per decidir cap on volem anar i quina volem que sigui la nostra Horta en els propers anys. Cal disposar d’unes regles de joc que permetin als titulars de les finques visualitzar el seus potencials projectes amb seguretat jurídica per tal que els projectes familiars de futur puguin ser una realitat i una oportunitat per als fills, si aquests hi volen viure.

Disposarem d’un nou servei de transport pública a la demanda, el qual donarà una nova oportunitat i igualarà de forma una mica més proporcionada el dret dels habitants de l’Horta a moure’s com els de la ciutat. Arrancarà amb moltes mancances, baixa freqüència i no a totes les partides, però ha de ser l’inici d’un model sostenible i garant del dret a la mobilitat segura i sostenible a tota l’Horta. Mai s’acaba de tenir tot enllestit, això és la vida, un anar fent dia a dia i treballar per millorar, ara bé, calia disposar d’un projecte i unes línies bàsiques per tal de poder caminar en una direcció que ens permeti avançar amb visió de futur. Ara crec que les comencem a visualitzar.

Només em resta dir orgullós que el nostre grup d’ERC-Avancem hem estat els proposants d’aquestes mesures i d’una de nova que va en la direcció de revisar i ordenar la senyalització numèrica i ordenada de totes les finques, torres i masos. D’altra banda, hem donat suport a propostes d’altres grups municipals com la recollida de voluminosos porta a porta o l’elaboració de l’inventari de camins, que també anaven en la direcció de fer visible i digna l’Horta de Lleida.

Volem donar les gràcies als hortolans i les hortolanes, que ens heu fet confiança per representar-vos i donar-nos l’oportunitat d’aconseguir les millores que ara comencen a veure la llum. El nostre repte és i serà sempre “El dret a viure dignament a l’Horta i de l’horta”.

tracking