SEGRE

LIDERATGE

L'essencial, mantenir el focus

(*) Expert en Lean management, excel·lència operacional i sistemes de gestió integrals, consultor i professor d’INGENIO, Leadership School.

L’essencial, mantenir el focus

L’essencial, mantenir el focusSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El temps és el bé més preuat que tenim els éssers humans i el recurs més gran per aconseguir el nostre propòsit. Però amb freqüència perdem i malgastem el temps sense ser conscients del seu veritable valor.

Aquests són els vuit trucs més útils de gestió del temps que he après i que constantment utilitzo per prioritzar i mantenir-me enfocada en les meues metes:

1. No perdis el teu DAFO de vista mai. Revisita’l una vegada al dia com a mínim. Això t’ajudaria a no desviar-te del teu propòsit.

2. Fes exercicis de visualització. Realitza contínuament exercicis de visualització per mantenir clara la teua visió. És fàcil perdre el rumb enmig de la tempesta del dia a dia, i la visió del teu destí és el far que et guia.

3. Aprèn a dir no. Una de les coses que més ens costen a les persones és dir que no a algú proper que ens demana un favor. Però aquesta actitud comporta que es deteriori la relació més important de totes, que és amb un/a mateix/a, ja que contínuament posem els nostres propis interessos en segon lloc.

4. Fes llistes de tasques i divideix les grans en més petites. Algunes tasques del nostre pla d’acció requereixen al seu torn la realització de subtasques més petites. Descompondre aquest tipus de tasques en diferents peces de mides similars com si d’un puzle es tractés t’ajudarà a planificar amb més eficàcia. “Els petits actes que s’executen són millors que tots aquells grans que es planegen.” (Sèneca)

5. Elimina les excuses. Esperar que els astres estiguin alineats perquè tot conflueixi és l’escusa més bonica per romandre com estàs. Les excuses tenen la missió de mantenir-nos dins de la zona de confort, que és on aparentment sentim seguretat i tranquil·litat. La zona de confort no és que sigui confortable, sinó que és l’àrea en la qual ens conformem amb el que tenim.

6. Planifica del futur al present. Trasllada’t mentalment a on vols arribar i després desfés el camí que has recorregut per arribar-hi. Això t’ajudarà a adonar-te de quines accions has hagut d’emprendre pel camí i en quins moments.

7. Distingeix entre les tasques d’alt i les de baix valor. La nostra vida està dominada pels nostres hàbits. I hàbit és tant el que fem com el que no fem, fins i tot el que pensem i sentim. Si realitzessis un balanç dels teus hàbits segurament la majoria no aporten res a la teua vida. Aquests hàbits comporten la realització de tasques de baix valor que no construeixen la teva visió.

8. Comença amb les tasques més complexes. Encara que el temptador és que el més complicat ho posterguem i ho deixem per a més tard o per a millor moment, no és el més recomanable. Sobretot perquè fer-ho en primer lloc t’ajudarà a alliberar-te de la càrrega més pesant i farà que la resta del dia l’afrontis amb més lleugeresa i sensació d’assoliment.

Si apliques correctament aquests vuit trucs, et garanteixo que a més de prioritzar i mantenir l’enfocament obtindràs molts altres beneficis com:

– Venceràs la por a allò desconegut.

– Mantindràs la motivació necessària.

– Sentiràs passió pel que fas.

– Aconseguiràs els teus somnis.

– Evitaràs despistar-te dels teus objectius i desgastar-te en qüestions nímies.

– Aconseguiràs tenir més energia a aconseguir el que et proposes.

– Guanyaràs més seguretat i més confiança en les teues capacitats i per tant augmentarà la teua autoestima.

– Deixaràs de preocupar-te pels altres.

–Viuràs amb més tranquil·litat ja que tindràs la certesa que t’estàs ocupant del que és important.

tracking