SEGRE

COL·LABORACIÓ

Afavorir petits inversors amb energies renovables

Sectorial de Món Rural, Agroalimentari i Medi Ambient del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Creat:

Actualitzat:

¿Com pot ser que vulguem un país més sostenible utilitzant polítiques mediambientals que protegeixin el medi i, en contra, posem dificultats, en concret gravàmens, a aquells que realitzen accions a favor d’aquestes propostes?

Ens conformem amb un 20% d’utilització d’energies renovables? La nova ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja ha afirmat que arribarem al 35%, que Espanya està preparada per fer-ho tecnològicament i disposa de suficients recursos. La trajectòria i vàlua de la nova ministra ens garanteix que aquesta possibilitat és real. Per tant, ¿haurem de deduir que el que aplicava fins ara el Govern del Partit Popular potser responia més a sobreposar els interessos econòmics d’algunes grans empreses als interessos mediambientals del nostre país, carregant amb impostos els petits inversors?

Una altra vegada, doncs, topem amb la tradicional política de la dreta que posa traves al petit i mitjà inversor enfront una gestió que sempre acaba afavorint les grans empreses.

Si ens centrem en el nostre territori, de 300 empreses possibles a Lleida, només 42 s’han apuntat al registre d’autoconsum d’energia, tot i que hi ha el risc de multes si no hi estàs inscrit. Però, com sempre, la desinformació recau en la població.

Ara, per fi, estem alineats amb els objectius que marquen a la Unió Europea i ens unim als països que tenen vocació de progrés i de futur. A Espanya tornem a donar el protagonisme que es mereix a un dels nostres principals motors com a país, que és el medi ambient i la protecció dels petits empresaris i inversors. Es desbloqueja el veto que havia posat el govern del Partit Popular a la Llei del sol, i es dóna l’oportunitat de vendre el sobrant fins a uns marges. ¿Si els petits empresaris fan inversions en energies renovables per poder finançar una part de la despesa, per què els posem impostos, si el que estan fent és utilitzar i fomentar que s’utilitzin més aquestes energies? Si volem que tothom les utilitzi, haurem de fer que siguin atractives per als nous usuaris.

Amb el nou gir a l’esquerra del Govern socialista de Pedro Sánchez recuperem els fonaments com a país, com a govern i com a persones de la sostenibilitat, humanitat, sanitat universal, igualtat, sostenibilitat, etc. Valors essencials que, amb orgull, mantenim com a principals ideals per marcar l’agenda política del nou Govern.

tracking