SEGRE

COL·LABORACIÓ

Llums de llarga distància per al 2019

President de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida

Llums de llarga distància per al 2019

Llums de llarga distància per al 2019SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Encetem un nou any esperançats per les perspectives econòmiques estimulants que els experts auguren malgrat els símptomes de desacceleració. Tenint en compte les previsions de l’Anuari Econòmic comarcal 2018 del BBVA, Lleida està creixent un 2,7%, un percentatge que si bé no assoleix la mitjana catalana, sí que és un estímul per agafar empenta per seguir sent competitius.

El que potser ens falta és creure’ns que Lleida és, efectivament, un territori amb gran potencial econòmic, industrial, agroindustrial i turístic. I per a això, potser, només cal posar-se a treballar per potenciar-ho.

En aquest sentit, cal aprofitar que Lleida està ubicada en una posició geogràfica idònia que dóna molt joc en l’àmbit de les comunicacions. En aquest sentit, s’ha de generar i vetllar per la creació de noves infraestructures, a banda de potenciar les ja existents.

I des de COELL, en tant que organització empresarial, seguirem instant l’Administració a posar el focus en la inversió per al manteniment i desenvolupament d’infraestructures, tant necessàries a casa nostra. Perquè únicament amb una bona comunicació terrestre, ferroviària i aèria es pot donar a conèixer i internacionalitzar tot allò que es fa a casa nostra.

D’altra banda, a Lleida, malgrat les perspectives engrescadores, en l’àmbit empresarial, es respira un optimisme moderat. Es detecta que la gent té ganes d’emprendre, que les empreses volen créixer, però la manca de mà d’obra qualificada impedeix aquest creixement. És per això que la formació segueix i seguirà sent el cavall de batalla de COELL i aquesta serà la nostra major aposta per al 2019. Perquè, malgrat tinguem l’economia de cara, sense poder comptar amb una mà d’obra especialitzada i sense unes plantilles ben formades, difícilment podrem assolir els reptes que ens proposem.

Fa anys que constatem un desequilibri entre l’oferta i la demanda laboral, i és per això que des de COELL posem el focus, des de fa anys, en iniciatives formatives en pro de la competitivitat per tal que els empresaris de la província de Lleida trobin els treballadors que busquen. A tall d’exemple, COELL endegarà al febrer un curs d’operador de grua, una especialitat molt sol·licitada i escassa dins del sector de la construcció.

I és que COELL, en tant que formem part del Pacte Nacional de la Indústria, seguirem fent una aposta en ferm per a la formació professional. El nostre país ha de créixer en l’àmbit dels oficis amb professionals que donin aquesta cobertura a l’activitat econòmica del país. I, no oblidem, a més, que un millor encaix entre la qualificació dels treballadors i les necessitats empresarials són cabdals per reduir l’atur juvenil o l’abandonament escolar.

Per tot plegat, reivindiquem un 2019 amb estabilitat, inversions i entesa a tots nivells per tirar endavant l’economia productiva, i un òptim clima de confiança perquè les empreses puguin desenvolupar la seva competitivitat. I des de COELL –tot fent nostres les paraules del president de Foment, Josep Sánchez Llibre– contribuirem que així sigui, treballant amb llums de llarga distància per al conjunt de tots els sectors i autònoms del territori de Lleida.

tracking