SEGRE

COL·LABORACIÓ

Pressioneu, pressioneu!

Portaveu de Cs Lleida

Pressioneu, pressioneu!

Pressioneu, pressioneu!SEGRE

Creat:

Actualitzat:

A finals del 2017, Arran (aquesta organització separatista nascuda de la unió de Maulets, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) i alguna confluència més) va llançar una campanya a les xarxes socials amb les fotos dels membres del que van anomenar el Tripartit de Lleida, és a dir, amb les cares en primer pla dels regidors del PSC, de Ciutadans i del PP. I un lema, “Assenyalem-los!”

Fa uns dies, als passadissos de la Universitat de Lleida, van aparèixer penjats uns cartells amb les cares, noms i cognoms d’alguns dels membres del Consell Social de la Universitat. S’hi assenyala aquestes persones per ser Rector, membre de Globalleida, president de Pimec, presidenta de la Fecom i CCC i per ser de Societat Civil Catalana i Ciutadans. Els perpetradors del cartell són la denominada Assemblea de Lletres Lleida, i animen a posar-se en contacte amb ells per a més informació.

I fa dos dissabtes, a Torroella de Montgrí, el regidor de Blanes de Ciutadans Sergio Atalaya va ser agredit en el transcurs d’un acte del partit en aquesta localitat. Ciutadans havia sol·licitat els permisos per instal·lar una carpa informativa, li van ser negats per part de l’ajuntament i es va decidir fer un tomb per la localitat per donar suport al grup local creat recentment.

Un grup separatista va convocar per les xarxes una manifestació contra la presència de Cs i al Sergio li van llançar un objecte contundent que li va rebentar el nas. Les imatges són estremidores: una tropa cridanera sent continguda a mitges pels Mossos mostrant un odi brutal envers el partit, que es va convertir en tercera força a les eleccions del 21-D en aquesta localitat.

I, quin és el fil que connecta aquestes tres accions? Senzill. Posar cares, noms, cognoms als que dissenteixen del separatisme o de la ideologia antisistema. Assenyalar-los perquè siguin insultats, agredits i acovardits. Ells i les seues famílies. Perquè s’ho pensin molt abans de presentar-se en llistes o com a membres de consells públics. Perquè ningú, excepte els totalitaris, no ocupi els llocs de representació o l’espai polític. Perquè aquells que militen en partits com Ciutadans siguin pressionats per les famílies atemorides per les conseqüències d’aquests assenyalaments o perquè pateixin represàlies en els seus llocs de treball. Perquè una cosa tan senzilla com llogar un habitatge sigui infructuosa quan dius qui ets i a què et dediques.

Tot el que he explicat al paràgraf anterior són fets esdevinguts a la ciutat de Lleida i els protagonistes de la qual són afiliats de Ciutadans Lleida. I, no només no hi ha condemna mediàtica i institucional, sinó que el MHP Torra atia els CDR a la confrontació: “Pressioneu, pressioneu!” Recorden? Impedeixen la lliure participació en la vida pública i política. Instal·len el temor en bona part de la societat catalana, fomentant l’espiral de silenci. Fomenten la violència i la intolerància. Banalitzen les agressions, les pintades, els vidres trencats a pedrades i culpabilitzen les víctimes. “Pressioneu, ressioneu!” Fins a escanyar i acabar amb la democràcia i l’estat de dret. Només que teniu un problema. Alguns vam resistir, vam resistir, i vam resistir, fins a guanyar les eleccions. I continuem fent-ho.

tracking