SEGRE

COL·LABORACIÓ

Òmnium, un projecte cultural i de país

Presidenta d’Òmnium Lleida-Ponent

Òmnium, un projecte cultural i de país

Òmnium, un projecte cultural i de paísSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Donades certes informacions i algun article d’opinió apareguts darrerament a la premsa lleidatana sobre les explicacions que un grup municipal reclama a la Paeria per la subvenció de 1.200 € atorgada a Òmnium Cultural el 2018, i tenint en compte que a partir d’aquesta circumstància es pretén qüestionar els nostres objectius i les nostres activitats, l’entitat vol fer constar que:

Òmnium Lleida-Ponent ha renunciat de forma explícita i per escrit aquest 2019 a les subvencions atorgades fins ara per la Paeria, uns diners destinats en tots els casos a projectes culturals finalistes, com ara per exemple el premi Enric Farreny de literatura jove, un guardó que l’entitat ha atorgat des de fa gairebé 40 anys en homenatge al pedagog ponentí. En cap cas però, aquesta decisió de renúncia afectarà el futur dels diversos projectes culturals que l’entitat seguirà desenvolupant amb normalitat.

D’altra banda, Òmnium recorda que l’entitat, amb 135.000 socis arreu del món, no rep cap subvenció de la Generalitat de Catalunya des de l’any 2012 ni té cap contracte amb l’administració pública. Òmnium es finança en un 96% amb les quotes dels socis i sòcies. Els ingressos públics d’ajuntaments i administracions locals que rep Òmnium representen menys d’un 1% del pressupost total. En cap cas es destinen a la mateixa entitat sinó a projectes culturals concrets i a les activitats que s’organitzen. Els pressupostos estan perfectament auditats i publicats amb total transparència al lloc web omnium.cat.

Òmnium Cultural és una entitat de llarga trajectòria sobradament coneguda i respectada entre lleidatans d’idees diverses. Treballa des de fa anys per la llengua i la cultura, per la cohesió social i els valors cívics i democràtics al nostre país, idees que compten amb un ampli suport ciutadà, com demostra el creixement constant dels nostres associats.

Per tot plegat, des d’Òmnium Cultural Lleida-Ponent volem manifestar a la societat lleidatana que considerem inacceptable la pretensió d’alguns de marginar i menysprear la nostra entitat i associats per la seva feina a favor del país, la cultura, la llengua i la defensa dels drets, les llibertats i els valors cívics i democràtics. No renunciarem mai als nostres objectius fundacionals ni caurem en els paranys d’aquells que volen criminalitzar la dissidència política. Considerem que així ho entenen la majoria dels grups municipals i el mateix equip de govern de la Paeria que, arribat el cas, sabrà respondre amb arguments democràtics a qualsevol plantejament autoritari.

tracking