SEGRE

COL·LABORACIÓ

Un pas endavant per a la recerca, la formació i el coneixement

Presidenta de la Diputació de Lleida

Un pas endavant per a la recerca, la formació i el coneixement

Un pas endavant per a la recerca, la formació i el coneixementSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El juliol de l’any 2017 un estudi del Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) mostrava que la universitat era la institució que més confiança desperta entre la societat. Els enquestats havien respost amb una puntuació mitjana de 6,47 sobre 10 respecte de la bona reputació que tenien a Catalunya les set universitats públiques, les quatre privades i la no presencial. Aquesta dada ens ajuda a situar la importància que té la universitat entre la nostra població i el respecte que ens mereix com a societat avançada que som i volem seguir essent.

Si a aquests fets constatats sumem la demanda de coneixement de part de les noves generacions, a més de la necessitat d’oferir una formació acadèmica sòlida i de qualitat, així com uns nivells de recerca adequats a les societats més avançades, ens trobem un escenari en què cal la col·laboració de tothom (administracions públiques incloses) per fer d’aquest àmbit del coneixement un dels nostres bucs insígnia.

La Universitat de Lleida ofereix estudis, alguns amb especialitzacions molt concretes i buscades entre els estudiants, que parlen de la idiosincràsia del territori. En aquest context, la Diputació de Lleida i la UdL –al costat d’altres entitats de formació i recerca–, fa anys que col·laborem, i ho fem amb la idea de mantenir i augmentar el nivell d’excel·lència en continguts, instal·lacions i projectes que ofereix la mateixa universitat, com per exemple, els treballs experimentals amb ametllers que es fan a la finca de la Diputació La Devesa, al municipi de Maials, on l’IRTA analitza la productivitat d’aquests fruits en funció de la dotació d’aigua de reg. No podem oblidar tampoc infraestructures com el CREBA (Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada) i el Centre d’Estudis Porcins (CEP).

Fem una aposta pel coneixement, per la formació dels nostres joves i pel futur del nostre territori. La UdL compta des de fa pocs dies amb l’edifici de la Unitat Quirúrgica Docent de Serveis Veterinaris a Torrelameu, cosa que permetrà tirar endavant, de forma folgada, els estudis de doble grau en Veterinària i en Ciència i Producció Animal, una reivindicació llargament demanada i que ha arribat fruit d’aquesta idea del treball conjunt sumant sinergies i objectius. Tot plegat ens consolida en aquesta línia de pensament, d’actuació i de constatació que aquesta bona reputació de la universitat i la mirada transversal i europea dels estudis universitaris s’estan dirigint a bon port.

Un dels termòmetres de la bona salut de la societat es mesura amb la capacitat que tenen les joves generacions a l’accés a la formació i el coneixement. Allò que com a societat siguem capaços de posar a la seva disposició és el que ens mesurarà en un futur, i tot fa pensar que estem treballant en la bona línia.

Un pas endavant per a la recerca, la formació i el coneixement

Un pas endavant per a la recerca, la formació i el coneixementSEGRE

tracking