SEGRE
Temps de campanya

Temps de campanyaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ja se sap: hi ha el temps de les cireres, el temps de flors, el temps de silenci... i també el temps de campanya. Hi entrem de ple i ens envoltarà tota la primavera. Escric aquestes línies des del convenciment que la campanya del PSC serà diferent, en tant que no s’assentarà en els símbols, sinó en l’efectivitat necessària per resoldre problemes. Que ja n’hi ha massa. Hem de trobar el punt d’equilibri entre totes les legítimes opcions electorals i plantejar solucions realistes a problemes concrets, perquè les problemàtiques que vivim o patim, com a part de la societat catalana que som, tenen poc de simbòlic i molt de real. Necessitem mirar a la cara a les persones joves, a les dones, a les persones grans, a les famílies amb necessitats específiques i a les persones que estan sense feina i justificar el nostre paper com a representants polítics i la nostra missió mentre duri el compromís de deure públic.

No sóc persona de confrontació, i per això, la meva campanya, com a candidata del PSC per Lleida, Pirineu i l’Aran al Congrés dels Diputats, està pensada en base a molta feina, molta connexió amb la realitat de les persones, encara que no sempre ens agradi ni el que veiem ni el que escoltem i també en base a missatges en positiu. No entraré en territoris de confrontació que no aporten res més que mala maror. Aposto pel diàleg sobre tot i amb tothom. El diàleg com a via de negociació política, com a únic camí possible per resoldre les situacions de desacord més complexes o els punts de vista més irreconciliables. Mantinc i defenso que s’equivoquen aquells que fomenten una societat escindida incapaç de posar-se d’acord. És un error que paguem i pagarem durant generacions. Deia Obama que “si per guanyar unes eleccions has de dividir la gent, després no seràs capaç de governar, perquè ja no podràs tornar a unir-la”. Ho subscric. Hauria d’estar prohibit, èticament, fer política sobre la divisió i, a Catalunya, fa massa temps que vivim en un clima de fractura, aparentment irreparable.

Com a dona socialista, batallaré cada vot en nom de la unió i de la capacitat d’atansar i atansar-nos. Treballem per fer efectiva la necessària transformació social que se sobreposa a la paràlisi de la manipulació o del retorn al blanc i negre. És la feina que ha fet el govern de Pedro Sánchez en només 9 mesos. Ens ha demostrat que el canvi és possible. Que hi ha estratègia, eines i recursos per a la recuperació de l’estat del benestar, la sanitat pública, l’educació i la dependència. S’han assentat bases concretes i creïbles per combatre l’atur i la precarietat laboral. Però més enllà, s’ha apostat de manera valenta per trencar el tel de marbre de la història d’aquest país i s’ha començat a caminar per a la recuperació definitiva dels drets i llibertats per a totes les persones.

En definitiva, el llarg temps de campanya que ens espera ens posarà a tots i a totes davant el mirall de la societat i, un cop més, la salut democràtica d’aquest país farà que es configurin uns representants públics. Em comprometo a exercir la suma per donar cobertura a qualsevol persona o idea que pugui enriquir la pròpia. Em comprometo a obrir un marc inclusiu en el qual es pugui sentir confortable el màxim nombre de persones possibles. Com a dona, defensaré les dones de tota edat i condició i, per extensió, qualsevol veu o política que les situï per damunt de programes i bones intencions. Com a mare, defensaré amb ungles i dents els drets de la infància i la necessitat que visquin en un món que els tracti amb la delicadesa i el privilegi que representen. Com a membre del PSC, faré una campanya que aplani el camí per més avenços socials i històrics, que sovint han anat i aniran de la mà del socialisme valent i compromès.

Quan arribi el temps de campanya, estaré a la vostra disposició, com sempre.

tracking