SEGRE
La bacanal nacionalista

La bacanal nacionalistaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’altre dia van aparèixer per Lleida Jordi Pujol i la seua esposa Ferrusola. Encara desconeixem la fortuna que van amassar durant el seu llarg regnat. Un patriarca convergent que és com els déus mitològics; té una extensa descendència no biològica enganxada a aquestes branques d’arbres que, quan s’agiten, va caient com fruita madura. I ara surt en llibertat un dels fills, el de les ITV, entre altres coses, sense haver tornat un sol euro i després de pagar l’homeopàtica pena de dos mesos a la presó. I el Govern de Torra l’excarcera just quan coneixem que haurem de pagar pel pelotazo de l’abocador il·legal d’un altre fill, Jordi Pujol Ferrusola. La Generalitat haurà de gastar-se 159 milions d’euros a netejar i restaurar una antiga pedrera d’argila ocupada per un gegantí abocador il·legal.

Ara també sabem que en els últims anys s’han realitzat invitacions a polítics i periodistes estrangers, encàrrecs d’informes favorables a experts internacionals, còctels, sopars, campanyes de lobbies... en els quals els successius governs nacionalistes es van gastar almenys 417 milions d’euros en activitats a l’exterior entre el 2011 i el 2017, una part de les quals amb la finalitat obtenir suports i fer propaganda separatista.

A més diversos membres del Govern feien les seues escapades processistes que hem pagat tots. Per posar un exemple, hi va haver un soparet a Suïssa en el qual entre deu comensals es van gastar només en vi 633 euros, viandes a part. Després d’aquesta bacanal és fàcil comprendre els discursos de ficció que eren capaços d’articular. Una cosa semblant al que diria la neozelandesa que va admetre haver cobrat 8.000 euros del Diplocat, despeses també a part, per dirigir un equip que va fer “un informe històric” sobre el que ocorria a Catalunya.

En fi, que els diners es continuen esfumant per un forat negre que només pot segellar-se amb un canvi de govern. Mentrestant, alguns es dediquen a emmordassar la líder de l’oposició perquè no suporten que parli de corrupció i que demostri com els principals partits del Parlament Europeu van reprovar els escrits de Torra per supremacistes, xenòfobs i racistes. Però això és el que hi ha, malgrat que als dirigents nacionalistes no els agradi que es digui.

tracking