SEGRE

COL·LABORACIÓ

La salut de les persones, un bé molt preuat

Presidenta de la Diputació de Lleida

La salut de les persones, un bé molt preuat

La salut de les persones, un bé molt preuatSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan parlem del terme “salut”, encara que tingui una definició molt àmplia, l’associem gairebé sempre amb tot allò relacionat amb el benestar personal. Aquesta és una realitat tan contundent que cau pel seu propi pes, la salut és un bé molt preuat. Malgrat aquesta certesa, la salut abraça també altres àmbits; potser alguns dels quals són més desconeguts, però incideixen directament en la nostra salut i cal tenir-ne una atenció acurada. El fet de trobar-se bé és la clau del nostre rendiment personal, social i productiu, però és igualment important la prevenció per poder garantir aquest bon funcionament.

Per això celebrem, un any més, l’èxit de campanyes com la del Bus de la Salut, que en el període 2015-2018 ha visitat 8.402 persones (4.265 dones i 4.137 homes) al recórrer 28 municipis de les comarques lleidatanes amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic precoç a una població d’entre 45 i 70 anys, seleccionada aleatòriament, per acomplir un o més factors de risc cardiovascular, com la hipertensió, el tabaquisme, l’obesitat o la dislipèmia, entre altres.

Aquest és un èxit fruit de la suma de sinergies entre la Fundació Renal Jaume Arnó, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), i la mateixa Diputació. Aquesta iniciativa tindrà continuïtat en el període 2019-2021, en què es tornarà a programar totes les persones per a la realització de proves de prevenció de malalties cardiovasculars i renals.

La prevenció en l’àmbit de la salut és una de les nostres prioritats. Per això, apostem per continuar treballant conjuntament per fer efectives aquelles accions que la garanteixin. Amb aquesta voluntat, el Bus de la Salut continuarà recorrent molts municipis de les nostres comarques, de la plana i del Pirineu, oferint el servei a tots els ciutadans, sense tenir en compte si viuen en municipis grans o pobles petits, o si estan més a prop o més lluny de les grans ciutats que ja disposen de més serveis sociosanitaris.

Així doncs, una societat moderna ha de ser capaç de posar sobre la taula aquestes necessitats i és feina de tots oferir solucions a les demandes de la ciutadania i tenir la capacitat d’avançar-s’hi. Per això, el Bus de la Salut és una d’aquestes eines imprescindibles que complementen aquesta aposta per la prevenció en la salut de les persones.

La salut de les persones, un bé molt preuat

La salut de les persones, un bé molt preuatSEGRE

tracking