SEGRE
Estàs creant el TEU futur?

Estàs creant el TEU futur?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Bé, així hauria de ser en realitat. Una de les característiques més evidents del o de la líder és precisament això: es creï el seu propi futur en comptes de permetre que altres persones l’hi creïn a ell/ella.

Et diré tres eines molt útils per crear el teu propi futur:

1) Entrena la ment. Ja veus que les persones que volen aconseguir coses amb el seu cos, l’entrenen. El cos entrenat per fer curses corre millor que el no entrenat. No hauria de ser el mateix amb la ment? Entrena la ment i no li permetis pensar en el passat. Des del passat no es pot construir el teu futur, el crees primer visionant-lo a la ment: què vull fer d’aquí a un any?, què vull aconseguir d’aquí a cinc anys? Després, analitzaràs quines coses o recursos necessites per poder assolir aquesta visió. La teua ment ha de crear un pont que, partint del futur, enllaci amb el teu present.

2) Entrena l’atenció. No et fixis especialment en el que et va sortir malament, en les possibilitats de fracàs que té un determinat projecte, en les limitacions, etcètera. Si et fixes en això, et desanimes, respires poc i malament, et baixa l’autoestima, el sistema immune se’t debilita, etcètera. No oblidis que la persona líder és cos, però també: valor, motivació, autoconfiança, alegria, autoestima, capacitat d’afrontar reptes, etcètera.

Els pensaments negatius no ens ajudaran a aconseguir assoliments en el futur. Entrena’t a veure la botella “mig plena” en comptes de veure-la “mig buida”. Aprèn a fer el teu inventari de les persones importants a la teua vida apuntant les coses positives i habilitats que tenen, en comptes d’apuntant els errors i debilitats.

No et dic que no tinguis en compte els perills del futur i els errors que vas cometre en el passat; els has de tenir en compte per evitar tornar a caure-hi, però no permetis que siguin els amos del teu futur. Què li passa a una persona que va tenir un fracàs com a emprenedor, i les seues amistats li diuen “tornaràs a fracassar”? Quines possibilitats de triomfar creus que té una persona així si els fa cas? Més aviat, t’aconsello que imaginis com seran les coses quan tot surti bé. Genera un pensament que t’il·lusioni, que et faci sentir bé. La paraula intel·ligència prové del llatí intellegere, terme compost d’inter (entre) i legere (llegir, escollir). La intel·ligència permet triar les millors opcions per resoldre una qüestió. Per tant, “llegeix dins teu”, però no et dediquis a buscar únicament les escombraries. Recorda totes les coses que vas fer bé. Sent aquelles habilitats teues més excel·lents que han reconegut altres persones al llarg de la teua vida... Potser les tens oblidades perquè fa temps que no te n’adones ni les consideres, però les tens!

3) Utilitza la creativitat. El món canvia constantment, considera-ho com una oportunitat més que no pas com una amenaça. No deixis passar les oportunitats que passen per davant de la teua vida. La creativitat no és una cosa que tenen uns quants privilegiats de forma natural o altres que tenen estudis molt elevats. Això és fals. La creativitat es troba, de sèrie, en totes les persones. Tu també la tens, deixa’t portar per les seues insinuacions!

Utilitza aquestes tres eines perquè creïs el teu propi futur i puguis ser un/a gran líder.

tracking