SEGRE
En què consisteix el ‘feedforward’ en ‘coaching’?

En què consisteix el ‘feedforward’ en ‘coaching’?SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El terme feedforward descriu un tipus de sistema que reacciona als canvis en el seu entorn, normalment per mantenir algun estat concret del sistema. El feedforward és una eina que moltes persones confonen amb el feedback. No obstant això, ambdues compten amb un enfocament diferent. Així, el feedforward posa el focus en el futur i en el que les persones poden fer d’ara endavant, mentre que el feedback està més relacionat amb analitzar el que ja s’ha fet. El feedforward consisteix a reunir un grup de persones amb la intenció que donin suggeriments a un company sobre com actuar en una situació o sobre com assolir un objectiu determinat. En aquest sentit, és necessari aclarir que no es tracta de dir a algú què ha de fer, sinó d’establir un debat per ajudar-lo a trobar la resposta més convenient. De la mateixa manera, tampoc no fa falta que tots els que participen en el procés siguin experts en un determinat tema. De fet, l’únic que han de fer els presents és donar el seu punt de vista. Quan es duu a terme el feedforward no s’ha d’al·ludir als errors del passat. Tampoc no és vàlid criticar les idees dels altres. T’has de plantejar aquest exercici com un brainstorming l’objectiu del qual és portar a terme un bona gestió professional o laboral.

Les aplicacions del feedforwad al departament de Recursos Humans: utilitzar el feedforward amb la teva plantilla té dos grans avantatges. En primer lloc, aconseguiràs una interacció entre empleats més íntima i autèntica, cosa que afavoreix exponencialment el team building. D’altra banda, contribuiràs a generar optimisme i positivitat, la qual cosa es tradueix en un entorn laboral de felicitat i menys estrès.

Però, com pots implementar-lo? Una alternativa és fer reunions amb freqüència i donar l’oportunitat als empleats de debatre sobre temes que els preocupin, en un àmbit “relaxat”. També és molt convenient en el cas que a algú li sorgeixi algun conflicte amb les seves tasques. Si, per exemple, un treballador no sap com afrontar un nou projecte o com relacionar-se amb un client, el feedforward pot ser de gran utilitat. Fins i tot tu mateix pots preguntar als membres de la teva plantilla com millorarien la gestió dels Recursos Humans. Això sí, recorda sempre que, en última instància, serà la persona implicada la que prengui les seves decisions. És a dir, no es tracta de dir als altres el que han de fer, sinó d’arribar a solucions innovadores gràcies als diferents punts de vista aportats per tots, i aquí entra en gran rellevància metodologies com el design thinking i pensament lateral, amb contraposició amb el pensament lògic i racional (pensament vertical), encara que, en el fons, són, ambdós pensaments, complementaris per a la solució de problemes complexos.

El que es pretén amb el feedforward és fomentar vincles i idees, de manera que el treball en equip fa més senzilla l’organització empresarial. El brainstorming i la posada en comú d’idees i solucions i aspectes per a l’empresa fan que els empleats puguin aspirar a un futur professional d’èxit.

El feedforward pot resultar molt apassionant aplicat als RH de les organitzacions, tant com obtenir feedback, ja que et permetrà aproximar-te als empleats i involucrar-te en les seves preocupacions, fent-ne partícip tot el capital humà de l’organització. Això farà que els treballadors reforcin els seus vincles i estiguin empoderats a aquest vincle com a una família.

tracking