SEGRE

COL·LABORACIÓ

Sant Jordi, una gran festa de la cultura

Presidenta de la Diputació de Lleida

Sant Jordi, una gran festa de la cultura

Sant Jordi, una gran festa de la culturaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la celebració dels actes de Sant Jordi, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida es torna a vestir de gala. Cada any, l’antic Hospital de Santa Maria es converteix en un dels centres d’atenció de la cultura a les comarques de Lleida, que culmina amb la recepció institucional que es fa tradicionalment al Pati el 23 d’abril.

Ja fa dies que les editorials bullen amb la presentació de llibres, moltes entitats organitzen actes relacionats amb Sant Jordi, el llibre i la rosa; i l’activitat ciutadana pels carrers es fa més palesa que mai; i l’IEI s’hi suma –en un dels períodes més importants de l’any– per la simbiosi que es genera entre la gent i les propostes culturals.

La programació de nombroses activitats al voltant de la Diada de Sant Jordi volen ser un acte de reconeixement a la nostra literatura, en general, i a la literatura catalana que es fa des de les terres de Lleida, en particular. I és en aquest punt en què cal felicitar-nos perquè enguany torna a ser un any prolífic pel que fa al catàleg de novetats editorials.

Cal destacar que la relació que es genera entre els llibres i els lectors és especial i única. Són dates per fer èmfasi, més que mai, en la reivindicació de la potenciació de la lectura entre la ciutadania. Cal que tinguem clar que aquesta jornada tan especial ha de ser l’espurna que ens motivi a viure la cultura i l’hàbit de la lectura durant tot l’any. Només així avancem com a societat lliure i pròspera.

Així mateix, aquesta és una celebració que també serveix per posar en valor una llengua i una cultura pròpies, en una jornada que vivim d’una forma festiva, omplint els carrers buscant aquella parada de llibres on trobar la publicació o l’autor que busquem, o aquella parada de roses que dona aquest variat color del paisatge. En definitiva, fem cultura en una Diada que celebrem de forma plural i col·lectiva, però alhora aquesta tradició ens uneix i ens reivindica com a poble.

Des de la Diputació de Lleidai l’IEI, ens sumem a totes les iniciatives que durant l’any, i especialment en aquestes dates, ajuden a fomentar la lectura i promocionar la cultura en lletres majúscules, que fan de les terres de Lleida i de Catalunya, en general, un país modern i avançat.

Convido tothom a passejar pels carrers dels pobles i ciutats. I, especialment, a gaudir de la jornada de portes obertes que se celebrarà a la Biblioteca de l’IEI descobrint els secrets dels seus llibres. Feliç Sant Jordi i feliç Diada del llibre i de la rosa!

tracking