SEGRE

COL·LABORACIÓ

La dreta és un perill real

Cap de Llista al Congrés del Diputats per Lleida, Pirineu i Aran. Partit dels Socialistes de Catalunya

La dreta és un perill real

La dreta és un perill realSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El dia 28 d’abril, quan es tanquin els col·legis electorals i s’iniciï el recompte, ja no hi haurà retorn. És així de clar i contundent. Si diumenge 28 les urnes estan plenes de socialisme, plenes d’una aposta clara per la continuïtat d’un govern de progrés de Pedro Sánchez, hi haurà camí per recórrer. És a dir, es mantindran i sumaran llibertats, oportunitats i drets. Hi haurà polítiques destinades a les necessitats de les persones, en general, i estratègies focalitzades cap als col·lectius més vulnerables, en particular. Continuaran les polítiques per protegir i donar més benestar a les persones grans. Hi haurà estratègies per blindar les persones joves i també els infants que pateixen les conseqüències d’una societat marcada per la crisi, la discriminació i les retallades en drets i serveis. Hi haurà cobertura per a les dones que necessiten protecció i oportunitats perquè creixin des de la igualtat i l’equitat. Un govern de Pedro Sánchez és la garantia perquè tot això continuï un curs que ja s’havia iniciat. Hem demostrat que és possible trencar el cicle viciat de retallades i polítiques que demanaven el sacrifici d’alguns, sempre els més febles, sempre els mateixos.

Si les urnes, diumenge, 28-A, són plenes d’inèrcia de bloqueig i retrocés, hi haurà 1.000 lleidatans que es quedaran sense l’increment del permís de paternitat. O unes 6.000 pimes de Lleida que no gaudiran de la reducció fins al 23% de l’IRPF o en una altra òptica, 37.000 autònoms es quedaran sense més cobertura social que ja es preveia als pressupostos tristament bloquejats en nom de no sé sap quines quimeres. Si les urnes són buides de socialisme, també es buidarà la partida de gairebé cinc-cents mil euros destinats a que 231 ajuntaments tinguin recursos reals per combatre la violència de gènere. A més, hi haurà 76.000 dones que no veuran com l’IVA dels productes d’higiene femenina passa del 10 al 4%.

Les urnes han d’evitar l’accés al poder de les dretes, perquè les persones joves es quedarien sense la injecció de 670 milions d’euros del pla de xoc contra l’atur juvenil, però a més, 70.839 joves de la província de Lleida d’entre 20 i 34 anys no podran accedir al pla d’habitatge previst i dotat amb 137 milions d’euros.

El perill de la dreta en un govern de 3 voluntats clarament de retrocés democràtic és tan real com les 600 persones de Lleida que es quedaran sense el benefici de la recuperada prestació per a aturats de més de 52 anys. I també és un risc real per als 1.600 lleidatans i lleidatanes que es poden quedar sense la recuperació de les ajudes per a persones cuidadores no professionals.

És a dir, el perill possible d’un govern de dretes, a 6 mans, afecta directament persones amb noms i cognoms, amb vides viscudes en els diferents estadis de la vida. Persones que no només engreixen les estadístiques, sinó que en el seu dia a dia saben que no és igual un govern socialista estable que incrementa la partida de beques en un 10,2% o governs que deixen 6.800 estudiants universitaris penjats i sense possibilitat d’oportunitats o que, senzillament, els obliden.

En definitiva, estem davant d’unes eleccions generals que són les més transcendentals de l’inici del segle XXI. Unes eleccions en què les persones triarem si ja ens van bé les polítiques de bloqueig imposades des de Waterloo o les ànsies de retrocés de 3 partits de dretes que es barallen per veure qui empresona millor els drets i les llibertats tan claríssimament aconseguides.

Feu-nos confiança. El que tenim a les mans és l’oportunitat de fer un salt qualitatiu endavant en matèria de drets socials, llibertats i oportunitats. Aquest és el projecte de Pedro Sánchez; aquest és el projecte d’estabilitat del socialisme seriós, conscient i compromès que, amb el cap ben alt, diu Vota Pedro Sánchez, vota socialisme.

tracking