SEGRE
Protagonitza la teua vida

Protagonitza la teua vidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Són moltes les persones que em consulten sobre empreses i ofertes de treball em pregunten què em sembla l’empresa en qüestió o com veig la proposta que els ofereixen. Són persones que tenen ganes d’un canvi, que volen fer un salt, ja sigui perquè s’han quedat sense feina o perquè s’adonen que no són feliços amb les funcions o tasques que realitzen, o no els agrada el que fan, o no se senten alineats amb qui els està dirigint o amb la propietat de l’empresa.

Per tant, són persones que fan el primer pas per realitzar un canvi: fan el pas d’adonar-se’n, de fer-se conscients que no estan on volen estar, i, per tant, alguna cosa els mou a buscar nous reptes. Apostar per un mateix ja em sembla un pas molt important i valent.

Què passa després? Que, encara que som conscients que volem canviar, ens movem des de la zona que coneixem i en la qual fa anys ens estem desenvolupant i el pas que decidim fer és buscar una nova feina! I sento dir “busco un projecte que em motivi!”, i jo em pregunto, “quin és aquest projecte?, què et motiva?, què vols?” Esclar, el que passem a fer directament és buscar sense haver-nos parat a pensar i reflexionar. El que volem en aquell moment no és buscar, sinó trobar: aquesta és la clau, i per això hem de saber què és el que realment volem aconseguir.

Fixa-t’hi, quan una empresa decideix seleccionar nou talent per a la seua organització, primer defineix bé què vol, com ho vol i qui vol.

Seguidament realitza una recerca i, finalment, una selecció/elecció de la persona idònia. Quin és el talent que s’adapta més al que està buscant? I així és com el troba.

En aquesta línia, la persona que vol realitzar un canvi, que decideix aportar el seu talent i potencial en un altre projecte, també ho defineix primer? Doncs moltes vegades crec que no. Que només va a la recerca d’una cosa que no ha dibuixat.

Ens asseurem i reflexionarem per liderar la nostra vida! Perquè no només l’empresa selecciona talent, també la persona selecciona l’organització que encaixa més amb ella.

Per tant, el següent pas en la decisió d’un canvi és la reflexió sobre quin és el teu propòsit/missió, quins són les habilitats, els talents, que et defineixen i què pots aportar a un nou projecte, quins són els valors que marquen la teua manera de funcionar, quines característiques ha de complir el teu nou projecte i què és el que no acceptaràs de cap manera perquè no està alineat amb tu.

Sé que entrar en aquest tipus de reflexions no és fàcil, perquè habitualment no ens plantegem aquestes qüestions i acostumem a moure’ns a la nostra zona de confort. Ens mou tot allò que ja està estipulat i marcat a la nostra societat (treballar, guanyar diners, pagar factures, no estar parat/a...).

Ens fa por entrar en el nostre interior i descobrir alguna cosa que potser no havíem vist fins el moment i no sabrem com acceptar-ho. També és veritat que en molts casos les possibilitats són infinites i ens fa por tancar-nos al que pugui arribar.

L’experiència em demostra que, quan parem, reflexionem i definim sobretot el que hem comentat, els projectes apareixen i arriba la trobada entre aquests i la persona.

Tenim la llibertat per elegir, per tant, lidera i protagonitza la teua vida, adquirint d’aquesta manera la llibertat per atreure i seleccionar els projectes que et faran vibrar i en els quals sentiràs que el teu propòsit adquireix sentit i les teues habilitats es desenvolupessin encara més.

tracking