SEGRE

COL·LABORACIÓ

Creem treball, generem riquesa

Alcaldable del PP a la Paeria

Creem treball, generem riquesa

Creem treball, generem riquesaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Afirmo que el treball és el principal mitjà perquè una societat creixi, generi productivitat i riquesa. Una societat basada en el benestar social és possible, des del punt de vista del treball, si es pot disposar dels suficients ingressos econòmics per donar una resposta satisfactòria a les necessitats.

Des del PP de Lleida proposem, entre d’altres, un augment de l’oferta formativa teòrica i pràctica impartida des de l’Institut Municipal Salvador Seguí (IMO), organisme adscrit a l’Ajuntament de Lleida. Després d’una etapa acadèmica, arriba un període crític per accedir al món laboral, on s’exigeix una mínima experiència, requisit imprescindible. En la majoria dels casos, la manca d’experiència esdevé una bona excusa per a la concessió de sous i remuneracions més baixes. Així doncs, davant d’aquesta realitat, cal posar-hi límits.

D’altra banda i tenint en compte la seguretat ciutadana com un pilar bàsic d’actuació, considerem necessari professionalitzar de forma permanent algunes figures com els agents cívics. No hauríem de reduir la seva tasca a plans d’ocupació temporals i amb data de caducitat, tal com passa actualment.

Segons dades recents, un de cada tres joves lleidatans d’entre 25 i 34 anys encara viu amb els seus pares, fet que es pot atribuir, principalment, a una situació de precarietat laboral. Com a conseqüència, aquesta població pateix una situació complexa i feixuga a l’hora d’independitzar-se i fer front al cost d’un habitatge de forma autònoma. Aquest fet, evidentment, genera decepcions i frustracions. Posem fi a aquest tipus de situacions, de les quals Lleida, malauradament, no és una excepció.

Un dels projectes innovadors que proposo per a la nostra ciutat serà la Fira del Talent Lleidatà, que abraçarà diferents àmbits i disciplines. Serà una fórmula de foment per a l’ocupació com a activitat d’emprenedoria, que obrirà portes i generarà oportunitats.

Hem d’evitar la fugida de bons i futurs professionals de la nostra ciutat. Així doncs, el reconeixement i l’aprofitament del talent esdevindrà un factor clau en el context de l’economia i, consegüentment, en el sector de la competitivitat, que necessàriament derivarà en un creixement empresarial. La conjunció del coneixement i l’ocupació genera riquesa, creixement i progrés local. Finalment, la fira permetrà la connexió de l’entorn empresarial amb persones i projectes.

Defensem la llibertat empresarial i, per aquest motiu, ens proposem eliminar l’excessiva burocratització existent. Volem posar tots els mitjans i recursos necessaris perquè l’endegament d’un negoci a Lleida pugui fer-se en el termini de 24 hores a través de la creació de l’Oficina Única.

Em preocupa el comerç de proximitat, el comerç del barri de tota la vida. Per això, cal promoure la petita i mitjana empresa, acabar amb el cementiri de persianes abaixades de molts locals de la ciutat i impulsar els mercats municipals. Cal tenir en compte que la instal·lació de grans superfícies pot anar de la mà amb el mitjà i petit comerç, ja que aquestes també generen riquesa econòmica per la nostra ciutat, creen llocs de treball, afavoreixen l’ocupació i redueixen la taxa d’aturats. Conciliació i equilibri.

Apostem per uns polígons industrials a l’alçada del nostre teixit empresarial i productiu. Vetllarem per l’accés al mercat de treball, afavorint la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables i amb risc d’exclusió social. Com a alcaldable, no permetré que persones amb una discapacitat reconeguda, actius laboralment i que ocupen un lloc de treball adscrit a centres ocupacionals i centres especials de treball, perdin la seva feina.

Finalment, en l’àmbit de la política municipal, des del Partit Popular de Lleida apostem fermament en el compliment efectiu de les mesures de conciliació de la vida laboral, familiar i personal, així com un impuls vertader del teletreball.

tracking