SEGRE

COL·LABORACIÓ

L'activitat firal a les comarques de Lleida

Presidenta de la Diputació de Lleida

L’activitat firal a les comarques de Lleida

L’activitat firal a les comarques de LleidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Maig és mes de fires. Amb l’eclosió de la primavera, el bon temps i amb cada vegada més hores de sol, es despleguen a les comarques de Lleida tot un seguit d’activitats firals que donen llum al territori i demostren el neguit de cadascun dels municipis de casa nostra de mostrar-se al món.

Tantes són les activitats en fires que tenim aquest mes de maig que pràcticament en podríem gaudir d’una cada dia. Són vint-i-dos propostes que van començar amb la 17a Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla, han seguit amb la 30 Fira de Titelles de Lleida i finalitzaran amb la 7a Mostra de vins i caves de proximitat d’Agramunt. Mollerussa, les Borges Blanques, Penelles, la Pobla de Segur, Prades de la Molsosa, Solsona, Agramunt, Castellserà, Tàrrega, Tremp, Vilanova de Bellpuig, Aitona, Vall de la Vansa i Tuixent i Linyola, alguns en més d’una ocasió, són els municipis que aquest mes fan fira.

Sé l’esforç organitzatiu que suposa per als municipis tirar endavant les activitats firals, però al final, l’èxit, la recompensa, el reconeixement a la feina ben feta i la il·lusió de tots esvaeixen qualsevol dubte al respecte i encoratgen a continuar organitzant-les any rere any.

Les fires ens indiquen quins són els neguits dels municipis, ja siguin de l’àmbit agrícola o ramader, alimentari o gastronòmic, artesà, d’automoció, de comerç o serveis, de decoració o col·leccionista, d’esports o salut, mediambiental, multisectorial o de recreació històrica o tradicions. A més aporten riquesa, generen activitat, però el més important de tot: obren els pobles cap enfora, a la comarca.

Gràcies a les fires, es dóna a conèixer també el patrimoni, la gastronomia, la cultura i, en definitiva, el municipi i la seva gent. Per això, organitzar allò que es coneix, allò que es propi és jugar sobre segur. És bo, molt bo, ser conscient d’allò que es té.

Allò que ens és propi és la nostra història, la nostra identitat, el nostre patrimoni, la nostra cultura, la nostra manera de ser. Tot plegat, són elements que portem a dins, que ens fan sentir orgullosos del que tenim, del que som i del que volem ser.

Els pobles petits, que representen el 90 per cent dels municipis de les terres de Lleida, són la base del present i del futur del nostre país. Per això, sense un teixit municipal com el nostre res tindria sentit i les fires no brillarien com ho fan.

Tenim la sort de gaudir d’un territori amb un gran esperit firal. Cent dotze municipis organitzen 206 fires durant l’any. Per això, aquesta activitat firal continuada al llarg de l’any permet mostrar l’ampli ventall d’oferta de serveis que es converteix en una oportunitat econòmica i de negoci.

Felicito tots els ajuntaments que, any rere any, organitzen activitats firals perquè ajuden a dinamitzar el territori. Tot allò que ajudi a reactivar l’activitat econòmica és bo, i sens dubte, les fires ho són. Des de la institució que presideixo seguirem donant suport a aquestes iniciatives perquè ens enriqueixen a tots.

L’activitat firal a les comarques de Lleida

L’activitat firal a les comarques de LleidaSEGRE

tracking