SEGRE

COL·LABORACIÓ

Paraules? No: fets

Candidata de Cs a l’alcaldia de Lleida

Paraules? No: fets

Paraules? No: fetsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Que el proper 26 de maig tornem a estar cridats a les urnes és un fet. I que aquests dies poden sentir una quantitat ingent de propostes cada vegada més originals, també. I és que les propostes dels diferents partits han de generar una il·lusió que convenci els seus simpatitzants perquè els votin. Una il·lusió que, depèn de qui la generi, pot complir-se o no.

No els enganyarem: nosaltres també tenim un projecte per a aquesta ciutat. Un projecte basat en les persones, que genera moltes il·lusions (a nosaltres els primers), però que a diferència dels d’altres se sustenta en fets.

Així, quan nosaltres diem que apostem per la creació de llocs de treball de qualitat, i que això passa per potenciar decididament el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ens ho creiem del tot. I no només ens ho creiem, sinó que treballem perquè es faci realitat. I és que ha hagut d’arribar Ciutadans per fer de mitjancer entre l’Ajuntament de Lleida i la Diputació perquè aquesta segona s’involucri i comenci a col·laborar en el Parc. Ja ho vam fer amb els pressupostos de l’any 2019, on vam aconseguir que s’aportessin 150.000 euros anuals. Ara hem desbloquejat unes factures pendents de pagament des que es va construir el Parc per import de 180.000 euros.

És a dir, només amb el treball de Ciutadans, la punta de llança de l’R+D+i de la província i el territori de Lleida després de la mateixa universitat, ha començat a ser objecte d’atenció per part d’altres administracions.

Deu ser que generar 1.800 llocs de treball qualificat (que van creixent any rere any) no té prou importància per potenciar el parc per part d’altres formacions. Però no només es tracta de diners. Som el grup que més vegades s’ha reunit amb el director del parc, per conèixer la seua opinió i inquietuds, i saber de primera mà quin és l’estat actual del parc: quantes empreses noves tenim, a què es dediquen, què opinen de les instal·lacions i quines solucions reclamen per continuar creixent.

No són diners: és capacitat de treball i voluntat de millorar aquesta ciutat. Com el fet de potenciar el comerç de barri. És un tema que s’esgrimeix molt per determinats partits que s’autoanomenen d’esquerres. Però la mesura més útil per potenciar el comerç de barri i el seu foment han estat els ajuts a fons perdut de fins a 3.000 euros que ha impulsat i ampliat Ciutadans des de l’any 2017. Des d’aleshores més de cent cinquanta comerços s’han vist beneficiats per aquestes ajudes. Per cert, que són uns ajuts que s’han repartit entre emprenedores i emprenedors per igual.

De manera que tots aquests dies, quan ens sentin pronunciar grans discursos i ens llegeixin en articles meravellosos, els demano que, a més de retenir totes les nostres grans paraules i promeses, busquin què hem fet fins ara per la ciutat en aquest temps. Per la nostra part, des de Ciutadans hem realitzat quatre-centes propostes en quatre anys, que poden consultar-se a la nostra pàgina web i xarxes socials. I podran comprovar, una vegada més, que el vot que ens van deixar fa quatre anys ha estat de gran utilitat per a tots els veïns de Lleida

Ara, tornem a demanar-los que ens donin el seu vot. Un vot útil, el vot a Ciutadans.

tracking