SEGRE

COLABORACIÓN

L’esport femení a Lleida

Presidenta de la Diputació de Lleida

L’esport femení a Lleida

L’esport femení a LleidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Recentment, l’esport femení lleidatà està assolint importants reptes sense precedents. Fa uns dies, els mitjans es feien ressò que dues jugadores del Club Patins Vila-sana, Anna Ferrer i Victòria Porta, han estat preseleccionades per participar en els Campionats del Món d’hoquei patins que se celebraran a Barcelona el proper mes de juliol. La fita esportiva aconseguida per aquest club és un exemple més de l’excel·lent moment que viu l’esport femení a casa nostra.

Justament, creiem que les societats que evolucionen són aquelles en les quals la dona també té un paper important en els organismes de presa de decisions, tant socials, econòmics, culturals i polítics com esportius. En aquells països que no aposten per aquest model d’acció política, les desigualtats de gènere són molt més evidents. I aquesta societat madura i conscient és la que volem per a Lleida, per la qual lluitem, i per la qual les dones posem el nostre granet de sorra dia a dia per assolir el repte de la igualtat de gènere que, amb el pas del temps, veiem amb més optimisme. I alhora apostem perquè l’esport femení no quedi al marge d’aquest gran repte de futur.

Entre altres, aquestes dues jugadores d’alt nivell, l’Anna i la Victòria, són dos dels referents que ens ensenyen que, a les comarques de Lleida, s’està promocionant l’esport femení de forma ferma i sostinguda.

En les nostres comarques de Ponent, Alt Pirineu i Aran, trobem un gran nombre d’entitats esportives que practiquen la igualtat de manera exitosa. Però, si em permeten, focalitzaré en quatre projectes que han estat reeixits: un perquè va donar la volta al món en publicacions, fins i tot, a mitjans de comunicació dels EUA, com va ser l’èxit assolit la temporada 2016-2017 per un equip femení de futbol en categoria infantil de l’AEM, que va fer història al proclamar-se campió en una Lliga en què van competir contra equips masculins; un segon, el Club Bàsquet Lleida, que es va fundar el 1984 amb la intenció de crear un club femení i que en l’actualitat compta amb 14 equips i una escola, només de noies; i un altre, la ciclista de Ponts Ramona Gabriel, que destaca pel magnífic palmarès i, finalment, també el Sedis Bàsquet de la Seu, ja que el seu equip estàndard triomfa a la màxima categoria de la lliga femenina de bàsquet. També vull destacar exemples que conec de prop, com a alcaldessa en funcions de Tàrrega, com són les seccions femenines de bàsquet del Club Natació Tàrrega o el Club de Patinatge Artístic.

I reitero que aquests només són alguns exemples d’entre els molts que podríem trobar. Èxits de clubs lleidatans que parlen de l’evidència que l’esport femení està trobant el seu lloc i, com cada vegada més, rep l’atenció i el reconeixement de la nostra societat. Sens dubte, les coses estan canviant, i en aquest canvi la Diputació hi està implicada perquè sempre hem entès que la promoció de l’esport femení, i especialment l’esport de base, és necessària per forjar una societat en uns valors que compartim. Cal seguir potenciant el paper reivindicatiu de la dona a la nostra societat en tots els àmbits, i fer-ho també a través de l’esport és essencial per a la seva visualització. En l’esport, moltes vegades es posa de manifest que no hi ha fronteres que no es puguin superar amb esforç, perseverança i constància. És un problema d’equitat i justícia social que cal resoldre, i les eines per aconseguir-ho no són altres que la reivindicació, la conscienciació i la constatació de la feina ben feta com ho han fet l’Anna i la Victòria. La feina s’està fent bé i el futur de l’esport femení a les comarques de Lleida es projecta a gran nivell. La nostra voluntat és aportar a la visualització de l’esport femení i seguir treballant en projectes i iniciatives que impliquen el seu impuls internacional.

L’esport femení a Lleida

L’esport femení a LleidaSEGRE

tracking