SEGRE
Mirem endavant

Mirem endavantSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Perquè estimem Lleida; perquè creiem en els lleidatans i les lleidatanes; perquè som inconformistes i ambiciosos; perquè apostem pel progrés col·lectiu, sense exclusions, ni per idees, ni per origen, ni per posició social; perquè estem convençuts que la nostra ciutat té un potencial immens; perquè som lleials, responsables i rigorosos.

Arrenca un nou mandat democràtic a la Paeria i, a partir d’ara, des de l’oposició, seguirem treballant perquè la nostra capital prosperi i esdevingui la ciutat de les oportunitats. Mà estesa per fer que Lleida vagi endavant. Mà estesa sense condicions. Ho defensàvem en el nostre programa: Lleida reuneix totes les condicions per esdevenir la segona capital de Catalunya. Gaudim d’una posició geoestratègica privilegiada, a només una hora de distància en tren d’alta velocitat de Barcelona i a dues hores i escaig de Madrid. Som la capital de Ponent i la ciutat de referència de la franja més oriental de l’Aragó. Tenim talent: a la Universitat, al Parc Científic Teconlògic i Agroalimentari, a les nostres empreses, entitats i institucions. Som un pol de creació cultural –som seu del Festival Internacional de Cinema d’Animació ANIMAC i de la Fira de Titelles, per citar dos exemples– i atresorem un patrimoni històric de valor incalculable, amb el Turó de la Seu Vella com a estendard. I tenim l’Horta, una zona verda de prop de 20.000 hectàrees i de producció agrícola i ramadera única al sud d’Europa que, si actuem amb intel·ligència, pot convertir-se en un pol de generació de riquesa i de llocs de treball amb alt valor afegit. Els ingredients per a la recepta de l’èxit són al nostre abast i ens calen, ara més que mai, cuiners valents i amb visió de futur disposats a trobar la fórmula que faci possible que Lleida exploti en el bon sentit del verb: és l’hora de repensar la ciutat. Des del Govern, per descomptat, però també des de l’oposició. Ens pertoca, de fet, a tots: agents socials, econòmics i societat civil, perquè els reptes que ens planteja el futur són massa grans perquè ens perdem en discussions estèrils que no condueixen enlloc.

És l’hora de la bona política, del compromís, de sumar esforços. “El canvi és llei de vida. Qualsevol que només miri el passat o el present, es perdrà el futur”. Fem nostres les paraules de John Fitzgerald Kennedy. Mirem endavant.

tracking