SEGRE

COL·LABORACIÓ

Aportem il·lusió, treball i voluntat de ser garants que el canvi es produeixi

Comú de Lleida

Comú de Lleida

Creat:

Actualitzat:

Al maig del 2015 el Comúdelleida entrava a la Paeria amb 3.787 vots i 2 regidors de 27. L’objectiu del Comúdelleida era provocar un canvi en un govern de la ciutat anquilosat després de 40 anys de PSC. Ens vam atrevir a somiar i vam entrar a les institucions, on no ens esperaven ni ens hi volien. Gent corrent, gent del carrer, persones de Lleida. Sabíem que si no fèiem política, uns altres la seguirien fent per nosaltres, i la farien, com sempre, d’esquena a la realitat del carrer.

Després de quatre anys en què hem treballat i hem après molt, les eleccions del 26 de maig passat ens seguien demostrant la confiança, amb 4.896 vots i també 2 regidors, a seguir treballant per canviar les polítiques que durant tants anys han marcat la nostra ciutat. Des del primer moment del nou mandat, el Comúdelleida ha treballat per fer possible un govern del canvi, entenent que així ho van expressar, a les urnes, la majoria de persones de Lleida. Un canvi valent que permetés impulsar i implementar polítiques en defensa del bé comú, de la transparència i de la participació, un govern pel canvi que fos radicalment coherent i profundament progressista i d’esquerres, i que situés les persones al centre de la política.

En les darreres setmanes, carregades d’intensitat, s’han posat les bases programàtiques del nou govern municipal, un govern centrat en les persones, en la promoció de l’economia de la ciutat, en la transició ecològica i energètica i en la lluita contra el canvi climàtic, en la transparència i en l’aposta per un govern radicalment democràtic que lluiti contra la corrupció i els privilegis.

I per fi aquesta setmana hem posat en marxa aquest nou govern a la Paeria i hem pogut iniciar aquest canvi. I, ara més que mai, ens reafirmem en la necessitat de fer política municipalista des del feminisme, l’ecologia, la defensa dels drets, l’equilibri i la justícia social. És perfectament possible i és absolutament necessari. La voluntat de ser al govern respon al desig de poder canviar realitats, per sobre dels tacticismes polítics i partidistes que massa cops regeixen decisions com aquesta. Hem treballat per construir un model de govern transversal on tenim la sort de liderar parcel·les essencials per als drets socials, com són el dret a l’habitatge, la transició ecològica, la participació i la contractació municipal. On són prioritat els barris, així com una remodelació interna feta des de la transparència en el funcionament de la Paeria.

Aquestes prioritats, juntament amb una organització que rebi la dotació necessària d’uns recursos adients, han de permetre començar a treballar per fer real aquest canvi que la gent demana.

El cartipàs que es va portar a consideració al ple de dilluns passat està construït sobre 3 grans pilars: la transparència, la participació ciutadana i finalment, per primer cop en molts anys, la rebaixa dels sous dels càrrecs polítics.

És cert que al Comúdelleida ens hauria agradat que aquesta rebaixa de sous fos més gran, però encara que sigui moderada, suposa un canvi de tendència i suposa assumir que els representants de la ciutadania som aquí per voluntat de servei a la comunitat i no per enriquiment personal. Assumim aquesta voluntat de servei amb dedicació plena, amb total responsabilitat i colze a colze amb tots els treballadors i treballadores de la casa.

Donem la mà a totes les regidores i regidors de l’oposició perquè, més enllà de la fiscalització, imprescindible en un ple amb salut democràtica, també recolzin i enriqueixin les propostes que entre totes impulsarem. El repte el tenim totes plegades i no és altre que deixar una ciutat millor que la que ens hem trobat en iniciar aquest nou mandat.

Des del Comúdelleida comencem aquesta nova etapa amb il·lusió, amb orgull, amb una enorme responsabilitat i amb moltes ganes de treballar.

Per sobre d’ideologies i partits, al Comú som persones compromeses amb la nostra ciutat que afrontem la tasca que la ciutadania ens va encomanar en les darreres eleccions: servir a la nostra comunitat i defensar els interessos de les persones, per sobre de tot. Tingueu per segur que ens deixarem la pell per millorar la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes.

tracking