SEGRE

COL·LABORACIÓ

El canvi que ja està en marxa

primer Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme de la Paeria

El canvi que ja està en marxa

El canvi que ja està en marxaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Amb l’aprovació del nou cartipàs municipal en el ple extraordinari d’aquest dilluns passat, el govern d’entesa de la Paeria ha començat a caminar. Aquests primers dies estan resultant particularment intensos perquè, a banda del necessari procés que haurem de fer tots els regidors que assumim responsabilitats de govern per fer-nos nostres les àrees que encapçalem, per conèixer el personal que hi treballa i els temes pendents que cal abordar, a ningú no se li escapa que també cal, paral·lelament, anar donant resposta als temes quotidians que no poden esperar ni períodes de gràcia ni terminis d’adaptació. La Paeria és una gran estructura amb un nivell de complexitat molt gran i amb unes particularitats a cada departament que requereixen fer una immersió a fons que necessita temps i moltes trobades personals per conèixer amb detall la matèria i els funcionaris que permeten que la feina tiri endavant. En aquest sentit, he dedicat bona part del temps d’aquesta setmana a mantenir reunions amb el personal adscrit a la regidoria d’Urbanisme i he de subratllar la bona disposició que he trobat al departament, les ganes de tothom perquè tot rutlli i l’alt nivell de professionalitat dels treballadors públics. Des d’aquest punt de vista, l’agraïment per la rebuda i el compromís que amb aquest gran equip farem una gran tasca.

Els moments de canvi poden ser també períodes d’incerteses fins que no s’assenta el nou govern. En el cas de Lleida, el fet que durant quaranta anys no hi hagi hagut cap canvi en la força política que ha ostentat l’alcaldia fins avui, fa que les incògnites en el traspàs puguin ser una mica més accentuades. Però el que és un fet és que l’etapa que iniciem és molt il·lusionant, i que aquesta esperança sobre que es poden fer coses diferents i de maneres alternatives a com s’han fet fins ara és compartida per una gran majoria de la societat. Aquest és el missatge clar i nítid que vam rebre dels ciutadans en les eleccions del 26 de maig: que Lleida volia un canvi. Les forces polítiques que ens vam presentar als comicis abanderant precisament la idea del canvi hem sentit la responsabilitat ineludible d’unir esforços per aconseguir materialitzar aquest mandat en un govern fort, d’ampli espectre i clarament compromès a fer les coses d’una altra manera. No puc amagar que des de Junts per Catalunya Lleida estem molt satisfets d’haver arribat a aquest acord, que vam tancar per Sant Joan i que, d’alguna manera, és el resultat lògic del treball que havíem fet en el mandat passat teixint complicitats des de l’oposició. Ens vam entendre en temes tan diversos com el model comercial, la planificació urbanística o el referèndum de l’1 d’octubre i les seves conseqüències. Ens vam fer un tip de fer accions conjuntes i de presentar mocions consensuades que han aplanat el camí per poder afrontar ara la tasca de governar plegats.

Entre els compromisos electorals compartits amb els nostres socis de govern i que, a partir del pacte signat, passen a ser part del programa que volem aplicar, n’hi ha que formen part de l’àrea de responsabilitat que em toca encapçalar des d’Urbanisme. Aprofito per refermar la voluntat d’afrontar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) des d’una perspectiva diferent de com el volia impulsar el govern anterior, amb consens, amb diàleg amb tothom i posant al davant l’interès general dels lleidatans i lleidatanes. També renovem la voluntat de desenvolupar l’àrea comercial del Pla de l’Estació en detriment d’altres projectes que no van en sintonia amb la nostra idea de com ha de potenciar-se el comerç a la nostra ciutat.

El canvi s’anirà notant en múltiples aspectes de fons, i també en mesures que requereixen un punt d’urgència. Entre aquestes últimes vull destacar l’allotjament de les persones temporeres per qui hem hagut de buscar una solució en contrast amb la inacció del govern anterior. En un altre pla, no menys rellevant des del punt de vista de la dignitat col·lectiva, hi ha la decisió d’haver penjat de les façanes de la Paeria el llaç groc i la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics i els exiliats, i d’haver creat la comissió de l’1-O per preservar la memòria d’aquell dia. Era necessari. No podíem deixar passar ni un dia més sense que des de l’ajuntament de Lleida es fes aquest acte de justícia. Comencem a treballar i ho fem amb la convicció que tenim la ciutat al darrere expectant i il·lusionada amb la nova etapa.

tracking