SEGRE

COL·LABORACIÓ

Bombers voluntaris

President del grup del Psc per la paeria

Bombers voluntaris

Bombers voluntarisSEGRE

Creat:

Actualitzat:

“La majoria dels parcs estan buits i els efectius no tenen il·lusió. Tota aquesta situació provocarà el tancament de parcs.” Són declaracions del president de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), Josep Maria Alcalà, a aquest diari. Resulta que el Departament d’Interior, quan encara tots i totes tenim ben presents els efectes devastadors de l’incendi de la Ribera d’Ebre, que va arrasar unes 6.000 hectàrees, ha decidit donar de baixa 90 bombers voluntaris a la província de Lleida. Tot plegat és un contrasentit, perquè l’anunci de la Generalitat arriba en el pitjor moment possible: “Ara proposen aquestes revocacions d’efectius quan més falta de personal hi ha. Podrien haver optat per altres situacions”, es queixa Ramon Escudé, del parc d’Agramunt.

A principis d’any, com a alcalde, vaig demanar per carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, que resolgués la manca d’efectius del Cos de Bombers a Lleida. La resposta, en una demostració de lleialtat institucional escassa, va ser el silenci. Això sí, el president, Quim Torra, anunciava al cap d’uns mesos la incorporació d’un miler d’efectius fins al 2022. No n’hem sabut res més, com tampoc no sabem res de si el Govern de Catalunya, que manté Lleida en l’oblit, pensa fer alguna cosa per solucionar la falta de Mossos d’Esquadra a la nostra ciutat.

L’argument que esgrimeix Interior per començar a deixar fora de servei 90 bombers voluntaris és que fa més d’un any que es troben inactius. La realitat és que de fa molts anys, qui demostra poca activitat per resoldre una situació preocupant a casa nostra és la Generalitat, que, retallada rere retallada, ha deixat el Cos de Bombers –i el dels Bombers Voluntaris– sota mínims.

Demanem al Govern de la Paeria que mogui fitxa i que sigui més que exigent amb l’administració autonòmica per posar fi a aquest drama. En tant que principal grup de l’oposició a l’Ajuntament, presentarem una moció en el proper ple en aquesta línia, perquè no ens podem permetre perdre ni un sol bomber, voluntari o no, en un context d’alerta màxima per incendis. Ens hi juguem els boscos. Ens hi juguem la seguretat de les persones.

Bombers voluntaris

Bombers voluntarisSEGRE

tracking