SEGRE

COL·LABORACIÓ

L'Escola de Pinyana, una necessitat essencial

Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a la Paeria

L’Escola de Pinyana, una necessitat essencial

L’Escola de Pinyana, una necessitat essencialSEGRE

Creat:

Actualitzat:

M’agrada passejar per Lleida, on tinc costum de fer-ho molts vespres quan el ritme de la ciutat comença a disminuir i predomina la calma. Recorro els carrers de tal manera que em fixo amb detalls que en un altre moment em passarien desapercebuts. Així, aprenc molt de Lleida i dels seus racons.

El dia 28 d’agost, cap a les 20.30, a Balàfia em vaig aturar davant dels barracons de l’Escola Pública de l’avinguda Pinyana. Quan vaig ser nomenat candidat a l’alcaldia, el desembre del 2018, una de les meves primeres reivindicacions va ser posar fi a tots els barracons existents a les escoles de Lleida i els barracons de l’Escola Pinyana són un exemple. Sempre he manifestat que en política municipal, més enllà dels interessos partidistes i de les qüestions ideològiques, tenen, almenys per a mi, un interès superior els problemes que afecten la ciutat. Per això, proposo obertament un projecte de ciutat que transcendeix de qualsevol sigla partidista i que pensi en el futur de Lleida, dels ciutadans i que impliqui el conjunt de la societat lleidatana.

En la darrera dècada, els lleidatans i lleidatanes hem rebut múltiples promeses, anuncis, declaracions, entre altres, sobre la immediatesa de la construcció de l’Escola de Pinyana, sobretot, quan s’aproxima una cita electoral. Però la realitat és que els nens i nenes de la nostra ciutat, concretament del barri de Balàfia, continuen estudiant en barracons i el curs 2019-2020, malauradament, no serà una excepció. Per a mi, aquest fet significa una situació extrema, alarmant, d’emergència, que invita a la reflexió sobre el que s’està fent i el que cal fer en matèria d’ensenyament a la ciutat. Suposava que al governar-nos els mateixos partits, tant a la Paeria, com a la Diputació, com a la Generalitat a Lleida, deixaríem de ser la ventafocs de Catalunya, però la realitat és que continuem on estàvem.

Així, tenint en compte que els partits que formen el govern local són incapaços de defensar els interessos de Lleida, proposo constituir un grup d’influència lleidatà, a tots els nivells, per reivindicar plegats allí on calgui allò que ens mereixem i ens pertoca com a lleidatans i lleidatanes. Reclamem el nostre dret a ser escoltats i una de les primeres reivindicacions és la construcció de l’Escola de Pinyana, perquè a Lleida volem que els nens i les nenes estudiïn en escoles dignes.

tracking