SEGRE
‘Employee branding’

‘Employee branding’SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’employee branding cada vegada està guanyant més terreny. “És com els empleats connecten, viuen i projecten la marca d’una empresa, de manera que es converteixen en ambaixadors de la marca.”

Encara que aquest enfocament fa molt temps que està entre nosaltres, l’arribada de les noves tecnologies i un entorn purament digital, sobretot les xarxes socials, han provocat un creixement inusitat i desconegut fins aquest moment de l’impacte i de la influència que els treballadors d’una empresa poden exercir en els altres usuaris, i ajuda d’aquesta forma a augmentar d’una manera considerable l’abast d’una marca. Però no únicament poden fer això, sinó que poden atreure candidats altament qualificats o crear noves possibilitats de negoci.

En aquesta missió et pot ajudar moltíssim l’employee branding, l’objectiu del qual és convertir els treballadors en ambaixadors de marca en xarxes socials. Al capdavall, qui millor que ells? Si et cuides dels teus empleats, ells cuidaran els teus clients. És una màxima universal. Si els teus empleats parlen bé de la teua empresa, millorarà la imatge de la teua marca.

Com diem, amb l’employee branding els treballadors de la teua empresa s’identifiquen amb la marca, i això fa que transmetin a través dels seus perfils socials no només la bona imatge corporativa, sinó també els valors que es pretenen projectar, i aquesta projecció pot arribar a clients i a clients potencials, i generar noves oportunitats comercials.

D’altra banda, l’employee branding se sol confondre amb l’employer branding, que el que pretén és la potenciació de la marca de manera que atregui candidats altament qualificats per treballar-hi o bé incentivar els treballadors per arribar a objectius i fer que el client estigui plenament satisfet.

Ja hem parlat sobre què és l’employee branding i la importància que té per potenciar la marca, i també que per fer-ho és fonamental comptar amb una xarxa d’ambaixadors d’aquesta, però, per què és imprescindible que els treballadors es comprometin amb l’empresa?

La resposta és molt senzilla: confiem molt més en el que ens transmet un treballador sobre on treballa que en el que pot dir el màxim responsable de l’empresa. Implementar adequadament aquesta estratègia en qualsevol empresa té una llarga llista de beneficis.

Per començar, gràcies al fet que els treballadors comparteixen continguts referents a la marca, aquesta té més difusió i aconsegueix més reconeixement per part dels usuaris, així com que els membres de l’equip es converteixen en un punt de referència per als altres.

La creació d’engagement en el treballador és indispensable per generar aquesta vinculació emocional tan necessària de l’usuari amb nosaltres. I és increïble la capacitat que tenen els canals socials per aconseguir-ho.

Si parlem a nivell intern, una bona xarxa d’ambaixadors de marca en una estratègia d’employee branding ajuda que les relacions entre els mateixos treballadors siguin més òptimes i que hi hagi més treballadors que es puguin sentir no només identificats, sinó molt vinculats a la marca. Això provocarà una millora de les comunicacions, la qual cosa, al seu torn, fomentarà el treball en equip i l’assoliment dels objectius a mitjà i llarg termini. En fi, avui dia no hi ha organització empresarial enfocada a l’estratègia de l’employee branding que no el tingui com un dels seus pilars de sostenibilitat i rendibilitat empresarial a llarg termini.

tracking