SEGRE

Per una societat lliure de violència contra les dones

Mínguez s’estrena com a aspirant a diputada.

Mínguez s’estrena com a aspirant a diputada.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

La violència de gènere no és un problema que afecti exclusivament l'àmbit privat. Al contrari, es manifesta com el símbol més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat. Es tracta d'una violència que es dirigeix sobre les dones pel fet mateix de ser dona, per ser considerades, pels seus agressors, persones mancades dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió.

Amb aquest convenciment va néixer la llei orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. Una llei reconeguda i fins i tot premiada com una de les millors lleis de lluita contra la violència cap a les dones i que estableix un sòlid i complet marc legal per a la prevenció, protecció, persecució i càstig de la violència per part del company o excompany sentimental.

Una violència davant la qual no podem ni volem romandre impassibles.

Una societat decent exigeix avançar cap a una societat segura i lliure de violència de gènere, que garanteixi una resposta efectiva a les dones que pateixen violència així com als seus fills i filles generant i oferint els mecanismes necessaris per aconseguir-ho.

La situació de violència que pateixen les dones ens exigeix avançar cap a un gran acord per una societat segura i lliure de violència contra les dones que impliqui tota la ciutadania i els poders públics per lluitar des de tots els àmbits contra la Violència de Gènere, que no escatimi esforços, mitjans ni recursos.

Per a les i els socialistes, la igualtat entre dones i homes és un principi fonamental. Per això, ens comprometem a abordar, entre altres mesures, la reforma de la legislació penal per garantir que la falta de consentiment sigui clau en la qualificació dels delictes sexuals. Els i les socialistes ho hem deixat sempre molt clar: si una dona no diu Sí expressament, tota la resta és No.

En un dia com el d’avui, el PSC de Lleida, Pirineu i Aran vol fer expressar la seva solidaritat amb totes les víctimes de violència de gènere, amb els seus familiars i amistats i la nostra més rotunda condemna a tota forma de violència masclista i ens reafirmem en seguir treballant per acabar amb aquesta “xacra” social.

Montse Mínguez i Garcia

Diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés.

tracking