SEGRE

COL·LABORACIÓ

2020, any propositiu

Cap de l’OposicióREGIDOR MUNICIPAL PSc

2020, any propositiu

2020, any propositiuSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tornem a la rutina. Abans, però, rebeu una felicitació pel nou any i els millors desitjos perquè aquest sigui un bon any per a totes i tots els lleidatans. Deixeu-me que faci una breu menció a aquest inici polític de l’any, un inici d’allò més engrescador perquè ha estat possible la investidura del president Sánchez i, per tant, d’entrada s’obre un camí de justícia social, de feminisme i d’ecologia, valors a protegir que obren una etapa de diàleg, entesa i progrés. Però la realitat, que per sort molts cops és engrescadora i esperançadora, molts cops també té aquella part que no ens agrada tant. Els inicis d’any són nous començaments, però també són moments de balanç i, arribats a aquest punt, crec que toca reflexionar.

Han estat gairebé 7 mesos de govern decebedor, i no ho diem només nosaltres, sinó que també ens ho fan arribar així els lleidatans i lleidatanes dia sí i dia també. La sensació és que l’arribada del canvi a la Paeria ha estat per fer política d’aparador; no tenen Pla d’Actuació Municipal i, per tant, no sabem quina és la Lleida que volen ni per a la qual treballen. No tenen pressupostos aprovats definitivament i tampoc tenen els comptes generals aprovats. Aquestes són les tres eines bàsiques que defineixen què es vol fer i com ho volen fer, i per tant, aquesta inacció el que deixa entreveure a la ciutadania és poca complicitat per aconseguir un major benestar.

És per això que amb l’inici d’any, el que volem els i les socialistes és seguir refermant la idea que la nostra mà segueix estesa, tal com quan vam oferir un pacte de ciutat en matèria urbanística, un pacte per la lluita contra l’incivisme, i també amb unes ordenances fiscals alternatives i un seguit d’al·legacions que hem presentat als pressupostos 2020 per una ciutat més justa i amable amb la ciutadania. Però el títol d’aquest article és 2020, any propositiu, i té una raó de ser. I és que des del grup municipal socialista seguirem en la línia propositiva que ja havíem encetat i que mantenim aquest any obrint una bústia de comunicació per tot allò que ens vulguin fer arribar els i les ciutadanes. Volem escoltar tot el veïnat.

M’agradaria explicar-vos que en aquests mesos ens hem pogut veure, tot el grup socialista, amb veïns i veïnes de la majoria de barris de la ciutat, ja que tenim la intenció de posar en marxa espais progressistes de debat i diàleg amb els i les lleidatanes. Tot per construir un projecte de ciutat que sigui engrescador per a tothom. Per això ens apugem les mànigues i encetem l’any proposant un Ple Extraordinari per l’Horta, perquè més enllà dels nomenaments que ha fet la Paeria, és necessària l’acció política en aquesta zona. I en aquesta línia, seguirem la feina al Centre Històric, convocant en aquest primer trimestre de l’any a entitats veïnals i col·lectius per conversar i sobretot per situar aquest barri en el focus de treball de les diferents matèries que cal abordar per una millora de la vida dels seus veïns i veïnes. Els i les socialistes vam impulsar un pla operatiu amb l’objectiu de consolidar la recuperació d’un barri cabdal per a la identitat, progrés i cohesió urbanística i social de la ciutat. Dues accions en termes de barri, però també us vull apuntar que tenim propostes en l’àmbit de l’emprenedoria, perquè tenim interès en promoure iniciatives, ja sigui des de l’entorn municipal com també des de l’entorn GlobaLleida. En definitiva, els i les socialistes seguirem fent una oposició propositiva sempre amb la mà estesa i amb els telèfons sempre en línia. El retrovisor ha d’obrir pas a la mirada endavant, hi estem d’acord, però també cal mirar-lo algun cop, sobretot si és per veure, entendre i compartir accions fetes anteriorment que es reconfirmen ara, en aquest mandat, com a accions bones per a la ciutadania i que han comportat una feina exhaustiva i treballada per governs anteriors. És just recordar-ho. Dit això, tenim al davant un any que hauria d’engrescar-nos a totes i tots, un any per dibuixar una Lleida justa, sostenible i feminista, una Lleida respectuosa amb tothom i també amb el medi ambient, un dels reptes pels quals cal treballar cada dia, i en definitiva, una Lleida que pensi en tot allò que als lleidatans i les lleidatanes els preocupa de veritat.

Acabo amb una cita que ja he emprat en algun article anterior, i ho faig perquè defineix molt bé el que ha de ser aquest nou any. És de l’empresari americà Seth Godin. Godin afirma que “el secret del lideratge és ben simple: fes el que creguis, dibuixa una imatge de futur i ves cap allà”, doncs això mateix. El tren d’aquest nou any 2020 per als i les socialistes ja ha sortit de l’estació de les propostes per a Lleida i de l’escolta als lleidatans i lleidatanes.

tracking