SEGRE

COL·LABORACIÓ

Compromís socialista

Cap de l’OposicióREGIDOR MUNICIPAL PSc

Compromís socialista

Compromís socialistaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana hem assistit a la Jornada Civisme i Convivència que l’Ajuntament de Lleida ha organitzat. Cal dir que la iniciativa sorgeix després que el nostre grup manifestés al govern de la Paeria que és necessari per a Lleida impulsar un Pacte pel Civisme. Una mera sessió de formació no és suficient per abordar una qüestió tan important com aquesta. Un seguit d’actes incívics que es vagin repetint poden generar un problema de convivència a la ciutat i aquest és el punt on no s’hauria d’arribar, o almenys, dotar-nos de les eines necessàries per posar-hi solució. Aquest és l’objectiu del Pacte pel Civisme. El mateix dia que assistíem a aquesta jornada, se celebrava (hores més tard) el ple d’aprovació definitiva dels pressupostos del 2020

. Un ple en què el nostre grup va presentar una sèrie d’al·legacions que van ser tombades, òbviament, per la majoria que té el govern municipal.

El nostre grup ha tornat a demanar una fiscalitat més justa, unes inversions més rigoroses i una major sensibilitat cap a les entitats de caràcter social i cultural de la ciutat. Un pressupost que deixa temes cabdals a l’albir del govern tripartit, i dic albir perquè, de moment, al principal grup de l’oposició, ni tampoc a la resta, no se’ns ha explicat quina és la línia a seguir. Ens preocupa el Museu Morera, perquè està en risc. Aquest govern ha perdut un temps preuadíssim per continuar amb les obres del Morera i així assegurar que les ajudes europees arribin. Ens preocupa que tothom, cobri el que cobri, pagarà més impostos. Sí, el govern honest, valent i emprenedor no tindrà en compte els nivells de rendes dels veïns i veïnes de Lleida. Les zones blaves també seran més cares i també les taxes dels nínxols del cementiri. N’hi ha per a tothom, amb aquests pressupostos del govern de la Paeria. Les ajudes a les dones emprenedores i a les pimes culturals desapareixen i, per contra, es rebaixa l’IBI a xalets amb piscina a l’Horta de Lleida i, a tot això, és perdona més d’un milió d’euros del deute que té la Generalitat amb els lleidatans i lleidatanes, així com també donarem 120.000 € per fer un campionat de pàdel. Aquestes són algunes de les qüestions que confirmen els pressupostos per aquest 2020. Uns pressupostos que sembla que, lluny del “mantra” tan repetit del govern “honest, valent i emprenedor”, ja han començat a caducar. El que segueix lluny de confirmar-se per ara és el pla d’actuació municipal que, de moment, no hi és, però que sí que se l’espera. Això sí, pressupostos aprovats definitivament, responsabilitat absoluta del nou govern.

Dit això, el que aquestes línies volen deixar clar és el compromís socialista. Per a nosaltres, aquest compromís és amb les entitats veïnals, els barris, el civisme, la seguretat, la sostenibilitat i un llarg etcètera… Totes aquestes qüestions ens preocupen, però també ens ocupen. I per què ho dic això? Doncs perquè els i les socialistes som el projecte alternatiu a aquest govern a tres de la Paeria que s’empatolla a demostrar la seva bona relació. Som el projecte alternatiu i així ho hem demostrat oferint les nostres propostes a les diferents qüestions plantejades en aquests set mesos des del canvi de govern. Nova proposta d’ordenances fiscals. Esmenes i al·legacions als pressupostos 2020. Tot perquè ens importa Lleida i els i les lleidatanes, i per això posem el focus en tot allò que també us preocupa i us demanem que així ens ho feu arribar. Acabo, m’agradaria insistir en això del compromís socialista, perquè la paraula compromís, que ve del llatí compromissum, es defineix segons el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola com una obligació contreta, una paraula donada. Per als i les socialistes és una obligació contreta, una paraula donada, escoltar les preocupacions dels i les lleidatanes. Som l’alternativa, la resposta a les inquietuds del veïnat de la ciutat. I si em permeteu una reflexió final, qui governa ho ha de fer per a totes i tots, i si qui governa amplia els consensos de les seves decisions contrastant-les amb qui vol una Lleida més justa, més sostenible i més igualitària, segur que millora la seva tasca de governant. N’estic plenament convençut. Bona setmana.

tracking